Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Uitstel belastingaangifte lastiger

Geplaatst op 03 feb 2014 , bijgewerkt 03 feb 2014, 11:00

Vanaf dit jaar is het lastiger om uitstel te krijgen voor de aangifte inkomstenbelasting. De Belastingdienst weigert zo’n verzoek als de aangifte vor...

Vanaf dit jaar is het lastiger om uitstel te krijgen voor de aangifte inkomstenbelasting. De Belastingdienst weigert zo’n verzoek als de aangifte vorig jaar én een van de twee voorgaande jaren te laat is ingediend.

De aangifte inkomstenbelasting over 2013 dient voor 1 april 2014 bij de Belastingdienst binnen te zijn. Personen die uitstel willen, moeten dit voor 1 april aanvragen. Dat kan digitaal, schriftelijk en telefonisch. Als het uitstel wordt toegekend, is er vijf maanden extra tijd: tot 1 september.

Belastingplichtigen die tussen 1 maart en 1 april digitaal aangifte doen, kunnen gebruik maken van het programma dat de Belastingdienst dan vooraf heeft ingevuld. Deze gegevens moeten wel worden gecontroleerd, en eventueel gecorrigeerd.

Meer uitleg over de aangifte inkomstenbelasting is te krijgen in een online seminar van Vereniging Eigen Huis, op maandagavond 10 maart om 20.00 uur. Dit internetseminar duurt ongeveer drie kwartier en beperkt zich tot de invulvelden die de eigen woning betreffen. Deelname is kosteloos, maar vooraf aanmelden is verplicht. Dat kan via eigenhuismagazine.nl/seminar.

Nieuwe regeling uitstel
Uitstel aanvragen
Jaarlijkse aangifte inkomstenbelasting
Aanmelden voor seminar 10 maart

 

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers