Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Uitstel belastingaangifte lastiger

Geplaatst op 03 feb 2014 , bijgewerkt 03 feb 2014, 11:00

Vanaf dit jaar is het lastiger om uitstel te krijgen voor de aangifte inkomstenbelasting. De Belastingdienst weigert zo’n verzoek als de aangifte vor...

Vanaf dit jaar is het lastiger om uitstel te krijgen voor de aangifte inkomstenbelasting. De Belastingdienst weigert zo’n verzoek als de aangifte vorig jaar én een van de twee voorgaande jaren te laat is ingediend.

De aangifte inkomstenbelasting over 2013 dient voor 1 april 2014 bij de Belastingdienst binnen te zijn. Personen die uitstel willen, moeten dit voor 1 april aanvragen. Dat kan digitaal, schriftelijk en telefonisch. Als het uitstel wordt toegekend, is er vijf maanden extra tijd: tot 1 september.

Belastingplichtigen die tussen 1 maart en 1 april digitaal aangifte doen, kunnen gebruik maken van het programma dat de Belastingdienst dan vooraf heeft ingevuld. Deze gegevens moeten wel worden gecontroleerd, en eventueel gecorrigeerd.

Meer uitleg over de aangifte inkomstenbelasting is te krijgen in een online seminar van Vereniging Eigen Huis, op maandagavond 10 maart om 20.00 uur. Dit internetseminar duurt ongeveer drie kwartier en beperkt zich tot de invulvelden die de eigen woning betreffen. Deelname is kosteloos, maar vooraf aanmelden is verplicht. Dat kan via eigenhuismagazine.nl/seminar.

Nieuwe regeling uitstel
Uitstel aanvragen
Jaarlijkse aangifte inkomstenbelasting
Aanmelden voor seminar 10 maart

 

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.