Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Wethouder Revis: ozb eerlijker regelen

Geplaatst op 04 feb 2014 , bijgewerkt 04 feb 2014, 12:23

De onroerendezaakbelasting (ozb) is onrechtvaardig en moet eerlijker worden geregeld. Dat zegt Boudewijn Revis, VVD-wethouder van Financiën van Den H...

De onroerendezaakbelasting (ozb) is onrechtvaardig en moet eerlijker worden geregeld. Dat zegt Boudewijn Revis, VVD-wethouder van Financiën van Den Haag.

Gemiddeld betaalt een huiseigenaar in Nederland zo’n 268 euro per jaar aan ozb. In totaal is de ozb goed voor circa 6 % van de inkomsten die gemeenten hebben. Gemeenten zetten het ozb-geld over het algemeen niet apart, maar financieren daarmee (gedeeltelijk) algemene voorzieningen, zoals zwembaden, bibliotheken en straatverlichting. ‘Het is reëel om te bekijken hoe huurders ook een bijdrage kunnen leveren aan de voorzieningen in een gemeente’, zegt Revis.

Vereniging Eigen Huis pleit al jaren voor een betere verdeling van gemeentelijke lasten over kopers en huurders. In december hield de vereniging een peiling onder leden, om hun mening over de ozb boven water te krijgen. Maar liefst 106.000 leden reageerden hier op. De resultaten van deze peiling staan eind februari op eigenhuis.nl.

In het maartnummer van Eigen Huis Magazine, dat 6 maart verschijnt, zijn de uitslagen van deze peiling ook te vinden. Bovendien geeft wethouder Revis van Den Haag in dit magazine zijn mening over de ozb. Hij legt dan ook uit waarom Den Haag er wel in geslaagd is de afgelopen jaren het ozb-bedrag flink te verlagen, terwijl de meeste andere gemeenten hun ozb al jaren juist verhogen.

Onroerendezaakbelasting
Online seminar over WOZ en ozb (dinsdagavond 11 februari, 20.00 uur)

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Zo'n 150.000 huiseigenaren in Groningen hebben schade aan hun huis als gevolg van de gaswinning. Wij laten ze niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.