Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Groningers kunnen extra verlies claimen

Geplaatst op 07 feb 2014 , bijgewerkt 07 feb 2014, 14:30

Groningse huiseigenaren die hun pand het afgelopen jaar met extra verlies hebben verkocht, kunnen dat verlies sinds gisteren claimen bij de NAM. ...

Groningse huiseigenaren die hun pand het afgelopen jaar met extra verlies hebben verkocht, kunnen dat verlies sinds gisteren claimen bij de NAM.

De regeling past in de afspraken die het kabinet met de NAM heeft gemaakt. Volgens de Telegraaf is er vijftien miljoen euro uitgetrokken voor deze schadeclaims.

Het gaat om (oud-)inwoners van acht Groningse gemeenten: Appingedam, Bedum, Delfzijl, Eemsmond, Loppersum, Slochteren, Ten Boer en Winsum. De NAM compenseert de schade van verlieslijdende woningverkopers, omdat woningen in deze regio vanwege aardbevingen moeilijker verkoopbaar zijn. Voorlopig bestaat de groep uit mensen die hun pand na 25 januari 2013 hebben verkocht. Op die dag werd namelijk duidelijk dat aardbevingen in het gaswinningsgebied veel groter kunnen zijn dan eerder verwacht.

Bezwaar maken

Vereniging Eigen Huis helpt Groningse huiseigenaren die bezwaar willen maken tegen hun WOZ-waarde. Elke gemeente stuurt deze waarde jaarlijks rond februari per post naar huiseigenaren. Veel inwoners van Groningen vermoeden dat hun WOZ-waarde te hoog wordt ingeschat. Dat vertroebelt het zicht op de werkelijke waardedaling.

Groningse huiseigenaren die bezwaar willen maken tegen hun WOZ-waarde, kunnen dat doen door op onderstaande link te klikken. Vereniging Eigen Huis werkt namelijk samen met WOZ-specialisten, een bureau dat zich heeft gespecialiseerd in deze bezwaren. Bezwaar indienen is kosteloos.

Bezwaar maken tegen WOZ-waarde
Claim indienen bij NAM

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers