Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Weer aardbeving in Groningen

Geplaatst op 13 feb 2014 , bijgewerkt 13 feb 2014, 09:56

Afgelopen nacht is de provincie Groningen weer getroffen door een aardbeving. Met 3.0 op de schaal van Richter was dit de zwaarste beving voor het no...

Afgelopen nacht is de provincie Groningen weer getroffen door een aardbeving. Met 3.0 op de schaal van Richter was dit de zwaarste beving voor het noorden het afgelopen half jaar.

Het epicentrum van de beving lag bij het dorp Leermens, in de gemeente Loppersum. Ook in de stad Groningen, Uithuizen, Slochteren en Delfzijl  werd de beving gevoeld.  Bij de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) zijn vanochtend dertig schademeldingen binnengekomen. De meeste meldingen komen uit de omgeving van Appingedam en Spijk.

Aardgaswinning

Volgens seismoloog Leslo Evers van het KNMI komen bevingen met een kracht van ongeveer 3.0 op de schaal van Richter in Groningen een of twee keer per jaar voor. De provincie Groningen wordt de laatste tijd veel geteisterd door aardbevingen. Deze worden in verband gebracht met de aardgaswinning in het gebied. De zwaarste aardbeving in de provincie was op 16 augustus 2012 in Huizinge. Die had een kracht van 3.6.

Meer informatie
Dossier Aardbevingen Groningen
Vereniging Eigen Huis actief in Groningen
Contra-expertise door Vereniging Eigen Huis

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers