Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

ACM eist verklaring dure stadsverwarming

Geplaatst op 14 feb 2014 , bijgewerkt 14 feb 2014, 13:33

De Autoriteit Consument en Markt (ACM) eist een verklaring van de energiebedrijven Eneco, Essent, Nuon en Stadsverwarming Purmerend over de sterk ges...

De Autoriteit Consument en Markt (ACM) eist een verklaring van de energiebedrijven Eneco, Essent, Nuon en Stadsverwarming Purmerend over de sterk gestegen tarieven voor stadsverwarming. De toezichthouder grijpt in na veel klachten van consumenten.

De ACM wil nagaan of de tariefstijgingen stroken met de Warmtewet. Deze onlangs ingevoerde wet moet consumenten beschermen tegen te hoge tarieven voor stads- of blokverwarming. Afnemers hiervan zijn afhankelijk van hun leverancier en kunnen niet overstappen naar een ander energiebedrijf.

De Tweede Kamer is bezorgd over tariefstijgingen van de stadsverwarming. De PvdA, D66, SP, CDA en PVV vragen aankomende dinsdag minister Kamp van Economische Zaken om opheldering.

Vereniging Eigen Huis opende in januari een meldpunt Warmtewet voor consumenten die gebruik maken van stads- of blokverwarming. Klachten over uitwerkingen van de wet, energieleveranciers of de kwaliteit van het verwarmingssysteem kunnen daar worden gemeld.

Lees meer over de Warmtewet en het meldpunt

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiĆ«le gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.