Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Meer woningen verkocht in januari

Geplaatst op 19 feb 2014 , bijgewerkt 19 feb 2014, 13:28

In januari is het aantal verkochte woningen met 42,5 procent gestegen vergeleken met dezelfde maand vorig jaar. Het Kadaster meldt dat 8905 woningen ...

In januari is het aantal verkochte woningen met 42,5 procent gestegen vergeleken met dezelfde maand vorig jaar. Het Kadaster meldt dat 8905 woningen van eigenaar wisselden.

De grote stijging is te verklaren door de beperking van de renteaftrek voor nieuwe hypotheken met ingang van 2013. Veel kopers kochten daarom in december van 2012 nog een woning, waardoor in de maand daarna, januari vorig jaar, relatief weinig woningen werden verkocht.

Vrijstaande woningen

De stijging geldt voor alle woningtypen. De verkoop van vrijstaande woningen steeg met 75,7 procent het meest. Bij hoekwoningen was de stijging het minst groot (31 procent).
In alle provincies werden meer woningen verkocht. De stijging was met 89 procent het grootst in Zeeland en het kleinst in Flevoland (22 procent).

Vergeleken met afgelopen december, toen 15.463 woningen van eigenaar wisselden, daalde het aantal verkochte woningen.

Het Kadaster registreerde in januari 12.817 hypotheken, een toename van 21,5 procent ten opzichte van vorig jaar. Het aantal executieveilingen daalde: met 11,8 procent vergeleken met januari 2013.

Lees ook:

Minder woningtransacties in december
Lees meer over woningmarktcijfers

 

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiĆ«le gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.