Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Ontvanger schenking moet aangifte doen

Geplaatst op 25 feb 2014 , bijgewerkt 25 feb 2014, 11:24

Wie afgelopen jaar een schenking heeft ontvangen voor de aankoop van een huis, aflossing van een hypotheek of een verbouwing, moet daar voor 1 maart ...

Wie afgelopen jaar een schenking heeft ontvangen voor de aankoop van een huis, aflossing van een hypotheek of een verbouwing, moet daar voor 1 maart aangifte over doen. Zo niet, dan kan de Belastingdienst een boete opleggen van € 226.

Sinds 1 oktober 2013 is de vrijstelling voor de schenkbelasting verhoogd tot € 100.000. Voorwaarde is wel dat de schenking wordt besteed aan het eigen huis.

Wie aan deze voorwaarde voldoet, moet in de aangifte een beroep doen op de schenkingsvrijstelling. Als aangifte voor 1 maart niet mogelijk is kan schriftelijk om uitstel worden gevraagd bij de Belastingdienst via antwoordnummer 10815, 5200 WB Den Bosch.

Lees meer over de schenkingsvrijstelling

Lees meer over de belastingaangifte en mogelijke boete

Download het aangiftebiljet

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers