Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Website overbelast vanwege ozb

Geplaatst op 28 feb 2014 , bijgewerkt 28 feb 2014, 09:30

De website van Vereniging Eigen Huis is vanochtend tijdelijk overbelast. Oorzaak is de uitzending van het tv-programma Nieuwsuur, gisteravond. In dit...

De website van Vereniging Eigen Huis is vanochtend tijdelijk overbelast. Oorzaak is de uitzending van het tv-programma Nieuwsuur, gisteravond. In dit programma was volop aandacht voor de onroerendezaakbelasting (ozb).

Door het record aantal bezoekers duurt het mogelijk wat langer om vanuit het nieuwsbericht over ozb door te klikken naar achterliggende pagina’s.

In Nieuwsuur stelde Rob Mulder (directeur van Vereniging Eigen Huis) dat het rechtvaardig zou zijn als huurders ook ozb gaan betalen. Dit vindt een ruime meerderheid van huiseigenaren, blijkt uit een peiling van de vereniging. Ruim 100.000 huiseigenaren vulden het vragenformulier van deze peiling in. Het onderzoek maakte verder duidelijk dat huiseigenaren willen weten hoe een gemeente de ozb-opbrengst besteedt.

Voor 19 maart

Mulder: ‘Het overweldigend aantal bezoekers onderstreept nog eens dat de ozb enorm leeft. Wij roepen lokale politici op om hun standpunt over de ozb duidelijk te communiceren vóór de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart. De ozb speelt namelijk voor veel kiezers een belangrijke rol bij het bepalen van hun stemgedrag.’

Huiseigenaar wil duidelijkheid over ozb

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.