Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Meldpunt verkoop huurwoningen geopend

Geplaatst op 04 mrt 2014 , bijgewerkt 04 mrt 2014, 07:43

Vereniging Eigen Huis en de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) openen vandaag het meldpunt verkoop sociale huurwoningen. Kopers, verkopers en...

Vereniging Eigen Huis en de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) openen vandaag het meldpunt verkoop sociale huurwoningen. Kopers, verkopers en makelaars kunnen hier hun ervaringen delen met de verkoop van huurwoningen door woningcorporaties.

Sinds 1 oktober 2013 mogen corporaties kortingen geven tot 25 % van de marktwaarde op de woningen die ze te koop aanbieden. Vereniging Eigen Huis en de NVM onderzoeken met het meldpunt welk effect dit heeft op de woningmarkt.

Oneerlijke concurrentie

De lage verkoopprijzen van de corporaties zijn vooral aantrekkelijk voor starters. De keerzijde is dat particuliere verkopers in dezelfde buurt vaak moelijk tegen die prijzen kunnen concurreren. Dit leidt vaak tot een aanzienlijk verlies of hogere restschuld. Vereniging Eigen Huis en de NVM krijgen signalen dat de lage corporatieprijzen tot oneerlijke concurrentie leiden.

Woningcorporaties zijn steeds actiever op de woningmarkt. Per jaar verkopen zij 12.000 tot 15.000 voormalige sociale huurwoningen aan particulieren. Mede door de versoepelde regelgeving en de hoge kortingen van woningcorporaties, zal dat aantal vermoedelijk snel toenemen.

Nog voor de zomer van dit jaar willen Vereniging Eigen Huis en de NVM de uitkomsten van het meldpunt bekend maken.


Persbericht 'Meldpunt voor ervaringen met de verkoop van sociale huurwoningen'

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers