Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Meldpunt verkoop huurwoningen geopend

Geplaatst op 04 mrt 2014 , bijgewerkt 04 mrt 2014, 07:43

Vereniging Eigen Huis en de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) openen vandaag het meldpunt verkoop sociale huurwoningen. Kopers, verkopers en...

Vereniging Eigen Huis en de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) openen vandaag het meldpunt verkoop sociale huurwoningen. Kopers, verkopers en makelaars kunnen hier hun ervaringen delen met de verkoop van huurwoningen door woningcorporaties.

Sinds 1 oktober 2013 mogen corporaties kortingen geven tot 25 % van de marktwaarde op de woningen die ze te koop aanbieden. Vereniging Eigen Huis en de NVM onderzoeken met het meldpunt welk effect dit heeft op de woningmarkt.

Oneerlijke concurrentie

De lage verkoopprijzen van de corporaties zijn vooral aantrekkelijk voor starters. De keerzijde is dat particuliere verkopers in dezelfde buurt vaak moelijk tegen die prijzen kunnen concurreren. Dit leidt vaak tot een aanzienlijk verlies of hogere restschuld. Vereniging Eigen Huis en de NVM krijgen signalen dat de lage corporatieprijzen tot oneerlijke concurrentie leiden.

Woningcorporaties zijn steeds actiever op de woningmarkt. Per jaar verkopen zij 12.000 tot 15.000 voormalige sociale huurwoningen aan particulieren. Mede door de versoepelde regelgeving en de hoge kortingen van woningcorporaties, zal dat aantal vermoedelijk snel toenemen.

Nog voor de zomer van dit jaar willen Vereniging Eigen Huis en de NVM de uitkomsten van het meldpunt bekend maken.


Persbericht 'Meldpunt voor ervaringen met de verkoop van sociale huurwoningen'

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiĆ«le gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.