Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Hoge ozb-stijging Noord-Beveland onjuist

Geplaatst op 04 mrt 2014 , bijgewerkt 04 mrt 2014, 11:29

De ozb in Noord-Beveland is niet met 74,91% gestegen, maar met 11,9%. Bij de publicatie van het onderzoek naar onroerendezaakbelasting (ozb) over de ...

De ozb in Noord-Beveland is niet met 74,91% gestegen, maar met 11,9%. Bij de publicatie van het onderzoek naar onroerendezaakbelasting (ozb) over de periode 2011-2014 stonden bij deze gemeente onjuiste cijfers vermeld.

Vereniging Eigen Huis gebruikt bij de berekeningen van de onroerendezaakbelasting gegevens van De Waarderingskamer en opgaven van gemeenten. Hierin is een fout geslopen, waardoor de berekende ozb-stijging voor Noord-Beveland veel te hoog uitvalt. Op basis van de juiste WOZ-waarden komt Noord-Beveland in de ranglijst van Nederlandse gemeenten nu op plaats 265. Vereniging Eigen Huis heeft de cijfers gecorrigeerd en de gemeente Noord-Beveland haar excuses aangeboden.

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers