Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Aantal hypotheekaanvragen stijgt opnieuw

Geplaatst op 05 mrt 2014 , bijgewerkt 05 mrt 2014, 09:23

Het aantal hypotheekaanvragen is vorige maand opnieuw gestegen. In februari registreerde het Hypotheken Data Netwerk (HDN) ruim 14.900 nieuwe aanvrag...

Het aantal hypotheekaanvragen is vorige maand opnieuw gestegen. In februari registreerde het Hypotheken Data Netwerk (HDN) ruim 14.900 nieuwe aanvragen.

Vergeleken met januari steeg in februari het aantal aanvragen met 16%. Ten opzichte van februari vorig jaar betreft de toename 47%. Sinds juni vorig jaar is het aantal hypotheekaanvragen consequent gestegen. Het HDN ziet hierin een bevestiging van een broos herstel van de markt.

De topmaand van de afgelopen twee jaar was december. Toen registreerde het HDN meer dan 19.000 hypotheekaanvragen.

Lees meer over hypotheken

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers