Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Dak geschikt voor zonnepanelen? Doe de schaduwcheck

Geplaatst op 13 mrt 2014 , bijgewerkt 13 mrt 2014, 09:26

Huiseigenaren kunnen online checken of hun dak geschikt is voor zonnepanelen. Steeds meer gemeenten plaatsen op hun website een applicatie die laat z...

Huiseigenaren kunnen online checken of hun dak geschikt is voor zonnepanelen. Steeds meer gemeenten plaatsen op hun website een applicatie die laat zien hoeveel zon er op een dak valt.

Sinds afgelopen weekend kunnen inwoners van Leeuwarden met de zonnekaart bekijken of hun dak voldoende zoninstraling heeft en hoeveel last zonnepanelen hebben van schaduw van bomen, dakkapellen of schoorstenen. Naast Leeuwarden bieden ook gemeenten in onder andere Drenthe, Noord- en Zuid-Holland en Limburg een soortgelijke dienst.

Rijkswaterstaat en KNMI

De online zonnekaart is gebaseerd op een nauwkeurig hoogtebestand van Rijkswaterstaat. Met dit hoogtebestand wordt de zoninstraling berekend die rekening houdt met schaduwwerking. De uitkomsten zijn geijkt met historische weerdata van het KNMI.

Meer informatie
Verstrekt uw gemeente zon-informatie?
Groene stroom

Gerelateerde artikelen
'Verruim periode voor btw-aftrek zonnepanelen' (11-12-2013)
Huis met zonnepanelen aantrekkelijk (08-10-2013)

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.
Sta ook sterker met bijna 750.000 leden