Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Online marktplaats voor groene stroom van start

Geplaatst op 24 mrt 2014 , bijgewerkt 24 mrt 2014, 12:07

Consumenten kunnen vanaf 2 april groene energie afnemen van lokale producenten, zonder tussenkomst van energieleverancier. De website Vandebron.nl ko...

Consumenten kunnen vanaf 2 april groene energie afnemen van lokale producenten, zonder tussenkomst van energieleverancier. De website Vandebron.nl koppelt consument en producent aan elkaar.

Vandebron heeft contracten gesloten met tien producenten van groene energie. Huishoudens kunnen energie afnemen van producenten van  wind-, water-, bio- en zonne-energie. De producenten maken gezamenlijk genoeg stroom voor ongeveer 20 duizend afnemers.

Goedkope groene stroom

Doordat Vandebron de marge die een energiebedrijf rekent er tussenuit knipt, kunnen huishoudens op Vandebron.nl goedkoper uit zijn voor groene stroom, dan bij een traditionele energieleverancier. De online marktplaats rekent wel abonnementskosten van 10 euro per maand, vergelijkbaar met het vastrecht dat consumenten betalen aan hun energieleverancier.

Meer informatie

Groene stroom

Gerelateerde artikelen

Kleine energieleveranciers het duurzaamst (13 februari 2014)
Groot energiebedrijf vaak nog grijs (PDF)

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiĆ«le gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.