Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Kosteloos hypotheekadvies bij betalingsproblemen nu nodig

Geplaatst op 02 apr 2014 , bijgewerkt 02 apr 2014, 15:31

Geldverstrekkers moeten de kosten voor hypotheekadvies voor woningbezitters in betalingsproblemen zo snel mogelijk op zich nemen, vindt Vereniging Ei...

Geldverstrekkers moeten de kosten voor hypotheekadvies voor woningbezitters in betalingsproblemen zo snel mogelijk op zich nemen, vindt Vereniging Eigen Huis. Marktpartijen geven binnenkort hun visie op een wetsvoorstel dat dit mogelijk moet maken.

Er moet snel helderheid komen of klanten met een (voorziene) betalingsachterstand in aanmerking komen voor kosteloos hypotheekadvies, zo stelt de vereniging. Niet iedere geldverstrekker beoordeelt dit op dezelfde manier. De vereniging pleit daarom voor uniforme criteria hiervoor.

De vereniging streeft naar de invoering van een waardebon voor een kosteloos hypotheekadvies voor woningbezitters in betalingsproblemen. Daarbij moeten kwaliteitseisen worden gesteld aan de adviseurs die dit hersteladvies geven. Niet iedere adviseur beschikt over de expertise om te helpen bij de vaak complexe schuldproblematiek.

Aanpassing provisieverbod

Sinds de invoering van het provisieverbod in 2013, betaalt de consument de rekening voor een hypotheekadvies direct aan de adviseur, ook als het gaat om een hersteladvies bij betalingsproblemen. Veel woningbezitters met betalingsachterstanden zien daar om financiële redenen vaak van af.

Vereniging Eigen Huis heeft daarom al eerder gepleit voor een aanpassing van het provisieverbod om de financiële belemmeringen voor een hersteladvies bij betalingsachterstanden weg te nemen.

Meer informatie
Betalingsachterstanden

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers