Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Kosteloos hypotheekadvies bij betalingsproblemen nu nodig

Geplaatst op 02 apr 2014 , bijgewerkt 02 apr 2014, 15:31

Geldverstrekkers moeten de kosten voor hypotheekadvies voor woningbezitters in betalingsproblemen zo snel mogelijk op zich nemen, vindt Vereniging Ei...

Geldverstrekkers moeten de kosten voor hypotheekadvies voor woningbezitters in betalingsproblemen zo snel mogelijk op zich nemen, vindt Vereniging Eigen Huis. Marktpartijen geven binnenkort hun visie op een wetsvoorstel dat dit mogelijk moet maken.

Er moet snel helderheid komen of klanten met een (voorziene) betalingsachterstand in aanmerking komen voor kosteloos hypotheekadvies, zo stelt de vereniging. Niet iedere geldverstrekker beoordeelt dit op dezelfde manier. De vereniging pleit daarom voor uniforme criteria hiervoor.

De vereniging streeft naar de invoering van een waardebon voor een kosteloos hypotheekadvies voor woningbezitters in betalingsproblemen. Daarbij moeten kwaliteitseisen worden gesteld aan de adviseurs die dit hersteladvies geven. Niet iedere adviseur beschikt over de expertise om te helpen bij de vaak complexe schuldproblematiek.

Aanpassing provisieverbod

Sinds de invoering van het provisieverbod in 2013, betaalt de consument de rekening voor een hypotheekadvies direct aan de adviseur, ook als het gaat om een hersteladvies bij betalingsproblemen. Veel woningbezitters met betalingsachterstanden zien daar om financiële redenen vaak van af.

Vereniging Eigen Huis heeft daarom al eerder gepleit voor een aanpassing van het provisieverbod om de financiële belemmeringen voor een hersteladvies bij betalingsachterstanden weg te nemen.

Meer informatie
Betalingsachterstanden

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.