Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Forse stijging hypotheekaanvragen

Geplaatst op 03 apr 2014 , bijgewerkt 03 apr 2014, 10:00

Het aantal hypotheekaanvragen steeg in het eerste kwartaal van 2014 met 50 %, ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Het Hypotheken Data ...

Het aantal hypotheekaanvragen steeg in het eerste kwartaal van 2014 met 50 %, ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Het Hypotheken Data Netwerk (HDN) telde in januari, februari en maart in totaal bijna 41.500 aanvragen.

HDN registreert ongeveer tweederde van alle Nederlandse hypotheekaanvragen. Dit netwerk geeft dus een goed beeld van het sentiment in de markt. Het aantal hypotheekaanvragen bij HDN groeide maandelijks in het eerste kwartaal van dit jaar: van circa 12.000 aanvragen in januari, naar 14.000 in februari en bijna 15.500 in maart.

Betere score

Door de crisis en gewijzigde wet- en regelgeving per 1 januari 2013 was het aantal hypotheekaanvragen in het eerste kwartaal van 2013 erg laag. Maar ook ten opzichte van het eerste kwartaal van 2011 en 2012 scoort het eerste kwartaal van 2014 beter.

Meer informatie
Eigen Huis Marktindicator

Gerelateerde artikelen
Woningverkoop 27 % gestegen

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Zo'n 150.000 huiseigenaren in Groningen hebben schade aan hun huis als gevolg van de gaswinning. Wij laten ze niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.