Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

ACM: langdurig energiecontract onwenselijk

Geplaatst op 09 apr 2014 , bijgewerkt 09 apr 2014, 13:53

Consumenten die mede-eigenaar worden van een windmolen, mogen niet langer dan vijf jaar verplicht aan één energieleverancier zijn verbonden. Dat st...

Consumenten die mede-eigenaar worden van een windmolen, mogen niet langer dan vijf jaar verplicht aan één energieleverancier zijn verbonden.

Dat stelt de Autoriteit Consument & Markt (ACM) in een visiedocument over de rol van duurzaamheid in energietoezicht.

Lock-in situaties, waarbij consumenten voor langere tijd vastzitten aan een contract voor de levering van energie, zijn in het belang van de keuzevrijheid onwenselijk. Contracten met een looptijd van vijf jaar of langer beschouwt de toezichthouder daarom als onredelijk. Consumenten die aandelen hebben in een windmolen moeten de mogelijkheid hebben uit de coöperatie te stappen, of hun aandelen te verkopen, vindt de ACM. De toezichthouder heeft vorig jaar de conceptversie van het visiedocument aan Vereniging Eigen Huis en andere organisaties voorgelegd. De vereniging heeft toen aangedrongen op keuzevrijheid voor consumenten.

Stukje Windmolen

Vereniging Eigen Huis introduceerde vorig jaar Stukje Windmolen. Consumenten konden Winddelen kopen waarmee zij mede-eigenaar werden van windturbine de Witte Juffer. Claudia Umlauf, beleidsadviseur bij de vereniging: ‘Consumenten die Winddelen hebben gekocht van windmolen de Witte Juffer kunnen uit de coöperatie stappen door hun Winddelen te verkopen.’

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.