Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Vangnet Groningers met ernstige problemen

Geplaatst op 15 apr 2014 , bijgewerkt 15 apr 2014, 09:32

Mensen met zeer ernstige problemen door de aardbevingen in Groningen kunnen vanaf dinsdag terecht bij de Commissie Bijzondere Situaties. Het gaa...

Mensen met zeer ernstige problemen door de aardbevingen in Groningen kunnen vanaf dinsdag terecht bij de Commissie Bijzondere Situaties. Het gaat om mensen met medische, psychische, sociale en financiële problemen, voor wie schade aan het huis de druppel is die de emmer doet overlopen.

De commissie stelt zich te richten op situaties waar de mensen zelf niet uitkomen en waar dringend hulp nodig is. 'Een vangnet voor de meest schrijnende gevallen', zo staat op de website.

Op www.vangnetbijzonderesituaties.nl kunnen Groningers zien of ze in aanmerking komen voor de regeling. De onafhankelijke commissie beoordeelt aanvragen en kan besluiten praktische hulp te bieden of een financiële vergoeding toe te kennen.

De Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) heeft op verzoek van minister Kamp 15 miljoen euro beschikbaar gesteld.

Zie ook: dossier Groningen

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Zo'n 150.000 huiseigenaren in Groningen hebben schade aan hun huis als gevolg van de gaswinning. Wij laten ze niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.