Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

'NAM houdt lijst onveilige huizen achter'

Geplaatst op 23 apr 2014 , bijgewerkt 23 apr 2014, 10:43

Groningen heeft stevige kritiek op de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) en minister Kamp. Kamp zou in het aardbevingsgebied nog steeds te veel ...

Groningen heeft stevige kritiek op de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) en minister Kamp. Kamp zou in het aardbevingsgebied nog steeds te veel risico's nemen en de NAM zou een lijst onveilige huizen achterhouden. Dat stelt de NOS na een inventarisatie van de bezwaren  van gemeenten, provincie, waterschappen, politie en brandweer.

De instanties kunnen tot donderdag bezwaar maken tegen het besluit van minister Kamp over de gaswinning. In januari besloot de minister minder gas te gaan winnen bij het zwaarst getroffen Loppersum, maar de totale gaswinning wordt beperkt teruggeschroefd.

De bestuurders en hulpdiensten vrezen dat andere gebieden nu extra gevaar lopen en vinden dat er te weinig aandacht is voor de veiligheid van de bewoners. Het stoort ze dat ze ondanks herhaalde verzoeken aan de NAM nog altijd geen overzicht hebben gekregen van woningen en gebouwen die onmiddellijk gevaar lopen. De NAM zou volgens de Groningse burgemeesters een lijst hebben met daarop zeker 250 gebouwen.

De NAM liet de NOS weten dat de inspecties van de beschadigde huizen nog volop gaande zijn en dat de gegevens nog worden verwerkt.

Meer informatie in ons dossier Aardbevingen Groningen

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers