Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

'NAM houdt lijst onveilige huizen achter'

Geplaatst op 23 apr 2014 , bijgewerkt 23 apr 2014, 10:43

Groningen heeft stevige kritiek op de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) en minister Kamp. Kamp zou in het aardbevingsgebied nog steeds te veel ...

Groningen heeft stevige kritiek op de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) en minister Kamp. Kamp zou in het aardbevingsgebied nog steeds te veel risico's nemen en de NAM zou een lijst onveilige huizen achterhouden. Dat stelt de NOS na een inventarisatie van de bezwaren  van gemeenten, provincie, waterschappen, politie en brandweer.

De instanties kunnen tot donderdag bezwaar maken tegen het besluit van minister Kamp over de gaswinning. In januari besloot de minister minder gas te gaan winnen bij het zwaarst getroffen Loppersum, maar de totale gaswinning wordt beperkt teruggeschroefd.

De bestuurders en hulpdiensten vrezen dat andere gebieden nu extra gevaar lopen en vinden dat er te weinig aandacht is voor de veiligheid van de bewoners. Het stoort ze dat ze ondanks herhaalde verzoeken aan de NAM nog altijd geen overzicht hebben gekregen van woningen en gebouwen die onmiddellijk gevaar lopen. De NAM zou volgens de Groningse burgemeesters een lijst hebben met daarop zeker 250 gebouwen.

De NAM liet de NOS weten dat de inspecties van de beschadigde huizen nog volop gaande zijn en dat de gegevens nog worden verwerkt.

Meer informatie in ons dossier Aardbevingen Groningen

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiĆ«le gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Zo'n 150.000 huiseigenaren in Groningen hebben schade aan hun huis als gevolg van de gaswinning. Wij laten ze niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.