Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

NAM start herstel complexe schades Groningen

Geplaatst op 29 apr 2014 , bijgewerkt 29 apr 2014, 11:33

De Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) heeft een start gemaakt met het herstel van de 250 huizen met complexe schades in het Groningse aardbeving...

De Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) heeft een start gemaakt met het herstel van de 250 huizen met complexe schades in het Groningse aardbevingsgebied.  Dat meldt de NAM op haar website. Het bedrijf laat een team bouwkundigen van Arcadis de woningen onderzoeken.

De plaatsen met de meeste ingewikkelde schades aan huizen zijn Loppersum (87) en Eemsmond (52). De NAM stelt dat ze de afgelopen maanden over de aanpak van de complexe gevallen heeft overlegd met betrokken gemeenten in Noordoost-Groningen, de Veiligheidsregio Groningen en de Dialoogtafel.

Het team bouwkundigen moet samen met de bewoners naar een geschikte oplossing zoeken. De eigenaren worden gefaseerd benaderd, stelt de NAM.

Versterken gebouwen

Het bedrijf wil de ervaring die het opdoet met het vinden van oplossingen voor de complexe schades gebruiken bij het bouwkundig versterken van gebouwen. Daarmee begint het eind 2014.

In januari werd bekend dat voor het bouwkundig versterken van huizen en gebouwen in het aardbevingsgebied de komende vijf jaar 500 miljoen euro wordt uitgetrokken. Daarnaast is 250 miljoen euro beschikbaar voor schadeherstel.

Vereniging Eigen Huis maakt zich hard voor een onafhankelijke schadeopname in het aardbevingsgebied, voor het aardbevingsbestendig maken van woningen en voor een goede compensatieregeling voor schade door waardedaling.

Lees meer in het dossier Aardbevingen Groningen

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers