Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

NAM start herstel complexe schades Groningen

Geplaatst op 29 apr 2014 , bijgewerkt 29 apr 2014, 11:33

De Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) heeft een start gemaakt met het herstel van de 250 huizen met complexe schades in het Groningse aardbeving...

De Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) heeft een start gemaakt met het herstel van de 250 huizen met complexe schades in het Groningse aardbevingsgebied.  Dat meldt de NAM op haar website. Het bedrijf laat een team bouwkundigen van Arcadis de woningen onderzoeken.

De plaatsen met de meeste ingewikkelde schades aan huizen zijn Loppersum (87) en Eemsmond (52). De NAM stelt dat ze de afgelopen maanden over de aanpak van de complexe gevallen heeft overlegd met betrokken gemeenten in Noordoost-Groningen, de Veiligheidsregio Groningen en de Dialoogtafel.

Het team bouwkundigen moet samen met de bewoners naar een geschikte oplossing zoeken. De eigenaren worden gefaseerd benaderd, stelt de NAM.

Versterken gebouwen

Het bedrijf wil de ervaring die het opdoet met het vinden van oplossingen voor de complexe schades gebruiken bij het bouwkundig versterken van gebouwen. Daarmee begint het eind 2014.

In januari werd bekend dat voor het bouwkundig versterken van huizen en gebouwen in het aardbevingsgebied de komende vijf jaar 500 miljoen euro wordt uitgetrokken. Daarnaast is 250 miljoen euro beschikbaar voor schadeherstel.

Vereniging Eigen Huis maakt zich hard voor een onafhankelijke schadeopname in het aardbevingsgebied, voor het aardbevingsbestendig maken van woningen en voor een goede compensatieregeling voor schade door waardedaling.

Lees meer in het dossier Aardbevingen Groningen

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiĆ«le gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.