Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Recordaantal overstappers gas en elektriciteit

Geplaatst op 01 mei 2014 , bijgewerkt 01 mei 2014, 09:38

Vorig jaar is 13,1% van alle Nederlandse huishoudens overgestapt naar een andere leverancier van elektriciteit en gas. Niet eerder was het percentage...

Vorig jaar is 13,1% van alle Nederlandse huishoudens overgestapt naar een andere leverancier van elektriciteit en gas. Niet eerder was het percentage zo hoog.

Dit blijkt uit de rapportage van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) over de ontwikkelingen op de energiemarkt in de tweede helft van 2013.
In 2012 stapte 12,5% van alle huishoudens over naar energieleverancier. Van alle consumenten is 44% inmiddels een keer overgestapt naar een andere aanbieder.

Besparing

Opvallend is dat het bedrag dat huishoudens met een overstap kunnen besparen, veel hoger is dan de meeste mensen denken. Uit het onderzoek van de ACM blijkt dat bespaarbedrag kan oplopen tot € 314, consumenten denken slechts € 82 te kunnen besparen.

De energierekening van een gemiddeld Nederlands huishouden bedroeg eind 2013 gemiddeld € 1727.

Meer informatie
Collectieve Inkoop Energie
Uitleg over de energierekening
Klanttevredenheidsonderzoek energieleveranciers
Stand van zaken op de energiemarkt (PDF)
Trendrapportage energiemarkt (PDF)

Gerelateerde artikelen
Stadsverwarming leidt tot hoge energierekening (april 2014)
Thermostaat lager bespaart 7% energie (februari 2014)
Display bespaart € 120 op energierekening (december 2013)
ACM: niets doen kost poen (november 2013)  

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers