Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Slimme meter vanaf 2015 verspreid

Geplaatst op 08 mei 2014 , bijgewerkt 08 mei 2014, 12:14

Netbeheerders vervangen vanaf 2015 alle analoge gas- en elektriciteitsmeters door slimme meters. De Eerste Kamer heeft ingestemd met de grootschalige...

Netbeheerders vervangen vanaf 2015 alle analoge gas- en elektriciteitsmeters door slimme meters. De Eerste Kamer heeft ingestemd met de grootschalige aanbieding van de slimme meter.

Inmiddels hebben ruim 600 duizend huishoudens al een slimme meter. Deze kregen ze omdat de oude meter niet meer voldeed, of omdat ze in een nieuwbouwhuis wonen. Ook in gerenoveerde huizen is een slimme energiemeter geĆÆnstalleerd. In 2020 moeten alle kleinverbruikers een slimme meter aangeboden hebben gekregen.

Slimme meter en Vereniging Eigen Huis

Vereniging Eigen Huis staat achter de slimme meter, zolang deze niet verplicht is, geen extra kosten met zich meebrengt en huishoudens stimuleert energie te besparen. Uit onderzoek blijkt alleen dat de slimme meter niet of nauwelijks aanzet tot energiebesparing. Hierdoor profiteren voornamelijk netbeheerders en energieleveranciers van de meter; dat moet veranderen.

Meer informatie
Slimme meter
Informatie van de Rijksoverheid

Gerelateerde artikelen
Half miljoen slimme meters eind 2013 (februari 2013)
Slimme meter kosteloos bij aanschaf zonnepanelen (november 2012) 

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiĆ«le gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.