Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Vakantiegeld geregeld naar eigen huis

Geplaatst op 12 mei 2014 , bijgewerkt 12 mei 2014, 12:00

Een op de drie huiseigenaren die in mei vakantiegeld ontvangt, besteedt dat geld geheel of gedeeltelijk aan de eigen woning. Bijna twee derde van dez...

Een op de drie huiseigenaren die in mei vakantiegeld ontvangt, besteedt dat geld geheel of gedeeltelijk aan de eigen woning. Bijna twee derde van deze groep besteedt zelfs minstens de helft van het vakantiegeld aan het huis.

Dit blijkt uit een onderzoek van Vereniging Eigen Huis, waar in april 1.161 leden aan meewerkten.

Circa 85 procent van alle woningbezitters krijgt vakantiegeld. Daarvan besteedt een derde dit extraatje geheel of gedeeltelijk aan doelen die met de eigen woning te maken hebben. Bestedingsdoelen van deze groep zijn: onderhoud (52 %), extra aflossing (20 %), inrichting van de woning (20 %) en verbouwen (18 %). Slechts 1 % van de huiseigenaren gebruikt het vakantiegeld om een hypotheekachterstand mee weg te werken.

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiĆ«le gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.