Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Minder geld kwijt aan energie

Geplaatst op 19 mei 2014 , bijgewerkt 19 mei 2014, 11:15

Nederlanders hebben het afgelopen half jaar minder energie verbruikt. Energiemaatschappij Essent schat dat huishoudens ongeveer 22 procent  mind...

Nederlanders hebben het afgelopen half jaar minder energie verbruikt. Energiemaatschappij Essent schat dat huishoudens ongeveer 22 procent  minder gas hebben verstookt.

Dit betekent een financiële meevaller van ruim 120 euro. Het zachte weer van de afgelopen winter heeft hieraan bijgedragen.
Per 1 juli verlagen Essent en Eneco hun variabele gas- en stroomtarieven. De bedrijven  verwachten dat klanten maximaal 25 euro per jaar voordeliger uit zullen zijn. Elke zes maanden stellen energieleveranciers hun gas- en stroomprijzen vast. De tarieven zakken nu voor de vierde achtereenvolgende keer. In de afgelopen twee jaar zijn gas en stroom van een doorsnee huishouden op jaarbasis zo'n 115 euro goedkoper geworden. Bij die berekening is uitgegaan van een jaarverbruik van 1600 kuub gas en 3350 kilowattuur.

Minder drinkwaterverbruik

Uit het rapport Watergebruik Thuis 2013 uitgevoerd onder 1349 mensen blijkt dat Nederlanders ook minder drinkwater gebruiken. Was het gebruik per persoon in 1992 nog 135 liter per dag, in 2013 is dat 119 liter. Deze afname van  12 procent  komt vooral door zuiniger geworden apparatuur en toiletten. Wel staan Nederlanders langer onder de douche: gemiddeld 9 minuten. In 1992 was dit nog 8 minuten, waardoor gemiddeld 8 liter water meer per douchebeurt wordt gebruikt. Verder blijkt uit het rapport dat Nederlanders  meer met de hand de afwas doen  en gemiddeld één keer in de 25 dagen in bad gaan.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media
Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten. Bekijk het overzichtkeyboard_arrow_right

Pers

Pers
Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact perskeyboard_arrow_right
Sta ook sterker met ruim 760.000 leden.