Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Huiseigenaren verwaarlozen onderhoud

Geplaatst op 20 mei 2014 , bijgewerkt 20 mei 2014, 10:53

Eigenaren stellen het onderhoud aan hun woning steeds vaker uit. En dat gaat ten koste van de kwaliteit en de waarde van de woningen, ...

Eigenaren stellen het onderhoud aan hun woning steeds vaker uit. En dat gaat ten koste van de kwaliteit en de waarde van de woningen, stelt Vereniging Eigen Huis.

'Wordt er niet op tijd geschilderd, gaat het al gauw van kwaad tot erger', zegt Bob Maas, woningmarktspecialist bij de vereniging. 'Als de buitenboel begint te rotten, ben je verder van huis.' Dat klussen als het buitenschilderwerk en het vervangen van de dakbedekking erbij inschieten komt doordat woningeigenaren steeds moeilijker een financiering bij de bank kunnen krijgen.
De branchevereniging voor klusbedrijven (VLOK) herkent het uitstelgedrag. Ze krijgt meer verzoeken voor achterstallige onderhoudsklussen, wat voor de klant duur kan uitpakken.

Onvoldoende financiële ruimte

Volgens een woonrapport dat onderzoeksbureau GfK schreef in opdracht van BLG Wonen, heeft 30% van de Nederlanders onvoldoende financiële ruimte voor onderhoud. De aanvragen voor woningverbetering bij de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) is bijna gehalveerd: van 4900 in het eerste kwartaal vorig jaar naar 2600 in de eerste drie maanden van dit jaar.

Onderhoudsdiensten

Met de tools en het advies van Vereniging Eigen Huis weet u wanneer u welke onderhoudsklus moet aanpakken, waar u op moet letten, wat uw rechten en plichten zijn ten opzichte van professionele partijen en hoe u voorkomt dat u te veel betaalt.

Ga naar de onderhoudsdiensten van Vereniging Eigen Huis

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers