Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Huiseigenaren verwaarlozen onderhoud

Geplaatst op 20 mei 2014 , bijgewerkt 20 mei 2014, 10:53

Eigenaren stellen het onderhoud aan hun woning steeds vaker uit. En dat gaat ten koste van de kwaliteit en de waarde van de woningen, ...

Eigenaren stellen het onderhoud aan hun woning steeds vaker uit. En dat gaat ten koste van de kwaliteit en de waarde van de woningen, stelt Vereniging Eigen Huis.

'Wordt er niet op tijd geschilderd, gaat het al gauw van kwaad tot erger', zegt Bob Maas, woningmarktspecialist bij de vereniging. 'Als de buitenboel begint te rotten, ben je verder van huis.' Dat klussen als het buitenschilderwerk en het vervangen van de dakbedekking erbij inschieten komt doordat woningeigenaren steeds moeilijker een financiering bij de bank kunnen krijgen.
De branchevereniging voor klusbedrijven (VLOK) herkent het uitstelgedrag. Ze krijgt meer verzoeken voor achterstallige onderhoudsklussen, wat voor de klant duur kan uitpakken.

Onvoldoende financiële ruimte

Volgens een woonrapport dat onderzoeksbureau GfK schreef in opdracht van BLG Wonen, heeft 30% van de Nederlanders onvoldoende financiële ruimte voor onderhoud. De aanvragen voor woningverbetering bij de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) is bijna gehalveerd: van 4900 in het eerste kwartaal vorig jaar naar 2600 in de eerste drie maanden van dit jaar.

Onderhoudsdiensten

Met de tools en het advies van Vereniging Eigen Huis weet u wanneer u welke onderhoudsklus moet aanpakken, waar u op moet letten, wat uw rechten en plichten zijn ten opzichte van professionele partijen en hoe u voorkomt dat u te veel betaalt.

Ga naar de onderhoudsdiensten van Vereniging Eigen Huis

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.