Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Vraag naar hypotheken groeit

Geplaatst op 20 mei 2014 , bijgewerkt 20 mei 2014, 12:06

Banken zien voor het eerst in acht jaar de vraag naar hypotheken toenemen. Dit meldt De Nederlandsche Bank (DNB) op basis van een enquete van de Euro...

Banken zien voor het eerst in acht jaar de vraag naar hypotheken toenemen. Dit meldt De Nederlandsche Bank (DNB) op basis van een enquete van de Europese Centrale Bank (ECB).

Afgelopen kwartaal waren er meer banken die een grotere vraag naar hypotheken waarnamen dan banken die een daling signaleerden. De betere vooruitzichten op de woningmarkt zijn de voornaamste aanleiding voor de grotere vraag naar hypotheken. Ongeveer de helft van de banken verwacht dat de behoefte aan woningfinancieringen komend kwartaal verder toeneemt.

Wel heeft een enkele bank volgens DNB de acceptatiecriteria aangescherpt. Strengere criteria worden niet verwacht, maar versoepeling ervan evenmin.

Het bericht van DNB en de ECB past in een langere stroom van voorzichtig hoopgevende berichten over de woningmarkt. Zo steeg in april de Eigen Huis Marktindicator voor de zestiende maand op rij. De Martkindicator meet specifiek het consumentenvertrouwen in de woningmarkt. Het verlies aan vertrouwen veroorzaakt door de crisis is hiermee helemaal ingelopen.

Meer informatie:
Eigen Huis Marktindicator

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiĆ«le gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Zo'n 150.000 huiseigenaren in Groningen hebben schade aan hun huis als gevolg van de gaswinning. Wij laten ze niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.