Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Wallage vreest mislukken Dialoogtafel Groningen

Geplaatst op 20 mei 2014 , bijgewerkt 20 mei 2014, 14:52

Als de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) eindverantwoordelijk wordt voor het herstel van beschadigde woningen in het aardbevingsgebied in Groni...

Als de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) eindverantwoordelijk wordt voor het herstel van beschadigde woningen in het aardbevingsgebied in Groningen, dreigt de zogenoemde Dialoogtafel te mislukken. Dat stelt voorzitter Jacques Wallage van het overlegorgaan in het Dagblad van het Noorden (DvhN).

Groningers in het aardbevingsgebied wantrouwen de NAM. Daarom is het niet verstandig om het bedrijf de leiding te geven over de werkmaatschappij die de werkzaamheden moet uitvoeren, stelt Wallage in de krant. De NAM heeft volgens de oud-burgemeester van Groningen ook onvoldoende vaardigheden in huis om het werk goed uit voeren. Behalve om schadeherstel gaat het om het aardbevingsbestendig maken van woningen en om waardevermeerdering van bebouwing.

Weerstand

De Dialoogtafel, die is opgericht op instigatie van de Commissie Meijer, ging in maart van dit jaar van start. Deelnemers zijn bewoners, bedrijven, maatschappelijke instellingen en overheden. Doel is de partijen in het aardbevingsgebied te betrekken bij de ontwikkeling van plannen en te nemen besluiten rond de gaswinning. Wallage deelt het voorzitterschap met Jan Kamminga.

Wallage stelt in het DvhN te begrijpen dat de NAM de eindverantwoordelijkheid voor de werkzaamheden wil, omdat het bedrijf ook het geld voor de werkzaamheden opbrengt. Zijn standpunt stuit volgens Wallage op weerstand van minister Kamp van Economische Zaken. Het DvhN stelt dat minister Kamp noch de NAM wilde reageren op de uitspraken van Wallage.

In de Tweede Kamer zijn zorgen over het herstel van woningen met grote schade in Groningen. 'Nog voor de zomer zouden de grootste knelpunten worden aangepakt, maar dat lijkt niet gehaald te worden', stelt Kamerlid Stientje van Veldhoven (D66) in dezelfde krant.

Lees meer in ons dossier Aardbevingen Groningen

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiĆ«le gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.