Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Vaste basisafspraken notarissen en consumenten

Geplaatst op 21 mei 2014 , bijgewerkt 21 mei 2014, 22:00

Vereniging Eigen Huis heeft met de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB) en de Consumentenbond basisregels opgesteld waaraan zowel notariss...

Vereniging Eigen Huis heeft met de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB) en de Consumentenbond basisregels opgesteld waaraan zowel notarissen als de consument zich moeten houden. Zo moeten notarissen er nu nadrukkelijk op wijzen dat consumenten in geval van een geschil met een notaris naar de Geschillencommissie kunnen stappen.

Voorheen kon elke notaris zijn eigen regels opstellen. Het is de bedoeling dat de hele branche zich nu houdt aan de basisregels. Een brochure met de spelregels is te vinden op de websites www.notaris.nl en www.knb.nl.

Nieuw koopcontract

Daarnaast gaat per 1 juni een nieuw koopcontract in, dat is opgesteld door de makelaarsorganisaties NVM, VastgoedPro en VBO, Vereniging Eigen Huis en de Consumentenbond. Het gaat om een herziening van het model koopcontract van de NVM uit 2008. Doordat alle drie de grote makelaarsorganisaties zijn betrokken, is de dekking van het nieuwe koopcontract veel groter.

Download de nieuwe koopovereenkomst

In het nieuwe contract is het financieringsvoorbehoud veranderd: nu is één schriftelijke afwijzing van een bank nodig om af te kunnen zien van de koop van een huis. Voorheen was dit niet duidelijk vastgelegd en moest het ontbindingsverzoek 'voldoende gedocumenteerd' worden.

Ook zijn in het nieuwe koopcontract eventuele afspraken rond erfpacht opgenomen, zoals de hoogte van de canon en de resterende looptijd.

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.