Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Wachttijd hypotheekaanvraag niet overdreven lang

Geplaatst op 28 mei 2014 , bijgewerkt 28 mei 2014, 11:08

Een hypotheekaanvraag duurt in de regel vier tot zes weken. Het Algemeen Dagblad berichtte woensdag nog over wachttijden van drie maanden. Een overd...

Een hypotheekaanvraag duurt in de regel vier tot zes weken. Het Algemeen Dagblad berichtte woensdag nog over wachttijden van drie maanden. Een overdreven voorstelling van zaken, stelt Vereniging Eigen Huis.

Soms kan een hypotheek in zelfs in drie weken zijn geregeld. Toch adviseert de vereniging kopers in het koopcontract een termijn van zes tot acht weken in te bouwen om de financiering rond te krijgen.

De aanvrager kan zelf het acceptatieproces versnellen door belangrijke stukken als medische documenten en werkgeversverklaringen alvast bij de hand te hebben als de adviseur de hypotheekaanvraag invult.

Alleen als de financiële situatie van de aanvrager complex is, kan de duur van de aanvraagprocedure oplopen tot drie maanden.

Meer informatie
Lees meer over het afsluiten van een hypotheek

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers