Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Wachttijd hypotheekaanvraag niet overdreven lang

Geplaatst op 28 mei 2014 , bijgewerkt 28 mei 2014, 11:08

Een hypotheekaanvraag duurt in de regel vier tot zes weken. Het Algemeen Dagblad berichtte woensdag nog over wachttijden van drie maanden. Een overd...

Een hypotheekaanvraag duurt in de regel vier tot zes weken. Het Algemeen Dagblad berichtte woensdag nog over wachttijden van drie maanden. Een overdreven voorstelling van zaken, stelt Vereniging Eigen Huis.

Soms kan een hypotheek in zelfs in drie weken zijn geregeld. Toch adviseert de vereniging kopers in het koopcontract een termijn van zes tot acht weken in te bouwen om de financiering rond te krijgen.

De aanvrager kan zelf het acceptatieproces versnellen door belangrijke stukken als medische documenten en werkgeversverklaringen alvast bij de hand te hebben als de adviseur de hypotheekaanvraag invult.

Alleen als de financiƫle situatie van de aanvrager complex is, kan de duur van de aanvraagprocedure oplopen tot drie maanden.

Meer informatie
Lees meer over het afsluiten van een hypotheek

Actuele onderwerpen

Vereniging Eigen Huis in de media