Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Grote belangstelling schadeherstel Groningen

Geplaatst op 11 jun 2014 , bijgewerkt 11 jun 2014, 14:24

Ruim 140 organisaties en aannemers hebben zich begin juni bij de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) gemeld met het oog op de oprichting van een...

Ruim 140 organisaties en aannemers hebben zich begin juni bij de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) gemeld met het oog op de oprichting van een uitvoeringsorganisatie in Groningen. Deze organisatie moet schadeherstel, bouwkundig versterken en waardevermeerdering in het aardbevingsgebied gaan coördineren.

Momenteel doet de NAM dat nog zelf, maar het bedrijf zal in de toekomst meer afstand nemen. Met de werkzaamheden is de komende vijf jaar naar schatting een bedrag van 875 miljoen euro gemoeid, zoals minister Kamp van Economische Zaken bekendmaakte bij het besluit over de gaswinning in Groningen in januari.

De uitvoeringsorganisatie moet worden opgericht in overleg met de zogenoemde Dialoogtafel, de Technische Commissie Bodembeweging en de onafhankelijk raadsman gaswinning Groningen.

VEH: positief

Vereniging Eigen Huis vindt het positief dat er een organisatie komt die schades op meer afstand van de NAM gaat afhandelen. Momenteel bereiken de vereniging nog met regelmaat klachten over de betrouwbaarheid van de schadeafhandeling, de lange duur ervan en het zelf regelen van contra-expertises door de NAM. De vereniging vindt het een goede ontwikkeling als dit in de nieuwe opzet tot het verleden gaat behoren en onderzoekt nog hoe zij zelf aan de uitvoeringsorganisatie kan bijdragen.

Meer ontwikkelingen:
Dossier Aardbevingen Groningen

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers