Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Grote belangstelling schadeherstel Groningen

Geplaatst op 11 jun 2014 , bijgewerkt 11 jun 2014, 14:24

Ruim 140 organisaties en aannemers hebben zich begin juni bij de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) gemeld met het oog op de oprichting van een...

Ruim 140 organisaties en aannemers hebben zich begin juni bij de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) gemeld met het oog op de oprichting van een uitvoeringsorganisatie in Groningen. Deze organisatie moet schadeherstel, bouwkundig versterken en waardevermeerdering in het aardbevingsgebied gaan coƶrdineren.

Momenteel doet de NAM dat nog zelf, maar het bedrijf zal in de toekomst meer afstand nemen. Met de werkzaamheden is de komende vijf jaar naar schatting een bedrag van 875 miljoen euro gemoeid, zoals minister Kamp van Economische Zaken bekendmaakte bij het besluit over de gaswinning in Groningen in januari.

De uitvoeringsorganisatie moet worden opgericht in overleg met de zogenoemde Dialoogtafel, de Technische Commissie Bodembeweging en de onafhankelijk raadsman gaswinning Groningen.

VEH: positief

Vereniging Eigen Huis vindt het positief dat er een organisatie komt die schades op meer afstand van de NAM gaat afhandelen. Momenteel bereiken de vereniging nog met regelmaat klachten over de betrouwbaarheid van de schadeafhandeling, de lange duur ervan en het zelf regelen van contra-expertises door de NAM. De vereniging vindt het een goede ontwikkeling als dit in de nieuwe opzet tot het verleden gaat behoren en onderzoekt nog hoe zij zelf aan de uitvoeringsorganisatie kan bijdragen.

Meer ontwikkelingen:
Dossier Aardbevingen Groningen

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiĆ«le gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Zo'n 150.000 huiseigenaren in Groningen hebben schade aan hun huis als gevolg van de gaswinning. Wij laten ze niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.