Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

NHG-grens per 1 juli omlaag

Geplaatst op 12 jun 2014 , bijgewerkt 12 jun 2014, 10:00

De grens voor de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) gaat per 1 juli 2014 omlaag naar € 265.000. Nu is de maximale hypotheek met NHG nog € 290.000. W...

De grens voor de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) gaat per 1 juli 2014 omlaag naar € 265.000. Nu is de maximale hypotheek met NHG nog € 290.000. Wie nog van deze hogere grens wil profiteren, moet snel een offerte aanvragen.

In de loop van juni stoppen geldverstrekkers met offertes op basis van de huidige kostengrens. Elke geldverstrekker hanteert zijn eigen deadline. Sommige banken geven nu al geen offertes meer met € 290.000 als kostengrens. Hypotheekadviseurs kunnen vertellen wat de exacte deadline van een specifieke geldverstrekker is.

Maximaal € 250.000

De nieuwe kostengrens betekent in de praktijk dat de koopsom straks niet hoger mag zijn dan € 250.000, om in aanmerking te komen voor de zekerheden en rentekorting van NHG. Er zijn namelijk nog bijkomende kosten, zoals overdrachtsbelasting, makelaarskosten en notariskosten. Die kosten bedragen bij elkaar ongeveer 6 procent van de koopsom.

Meer over NHG

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.