Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Consument krijgt meer bedenktijd

Geplaatst op 13 jun 2014 , bijgewerkt 13 jun 2014, 08:08

Consumenten die online, telefonisch, op straat of aan de deur een aankoop doen, kunnen er voortaan gemakkelijker van af. Nieuwe Europese regels...

Consumenten die online, telefonisch, op straat of aan de deur een aankoop doen, kunnen er voortaan gemakkelijker van af. Nieuwe Europese regels garanderen nu langer bedenktijd.

Voortaan hebben consumenten twee weken de tijd om op een aankoop terug te komen, ongeacht de verkoopsituatie. Voorwaarde is wel dat het gaat om een product of dienst van meer dan € 50. Telefonie- of energiecontracten die telefonisch zijn afgesloten zijn daarbij pas geldig als ze zijn ondertekend door de consument.

Voorheen gold een bedenktijd van een week bij aankopen die telefonisch of online zijn gedaan. En consumenten die aan de deur kochten, hadden acht werkdagen de tijd om op de koop terug te komen. De Autoriteit Consument en Markt ziet erop toe dat Nederlandse bedrijven zich aan de nieuwe regels houden.

Consuwijzer: 'Consument is kampioen'

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.
Sta ook sterker met bijna 750.000 leden