Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Prijsstijging koopwoningen zet door

Geplaatst op 20 jun 2014 , bijgewerkt 20 jun 2014, 10:00

Bestaande koopwoningen waren vorige maand 1,4 % duurder dan in mei 2013. Dit blijkt uit de prijsindex van het Centraal Bureau voor de Statistiek en ...

Bestaande koopwoningen waren vorige maand 1,4 % duurder dan in mei 2013. Dit blijkt uit de prijsindex van het Centraal Bureau voor de Statistiek en het Kadaster. 

In april werd de eerste prijsstijging in vijf jaar genoteerd. Toen lagen de prijzen gemiddeld 0,1 % hoger dan een jaar eerder. De prijzen van bestaande koopwoningen liggen nu al ruim een jaar op ongeveer hetzelfde niveau. Dat is het niveau van begin 2003. Ten opzichte van augustus 2008, toen de huizenprijzen een piek bereikten, bedraagt de prijsdaling 20 %.

De cijfers van het CBS en Kadaster geven een landelijk beeld van de woningmarkt. In de afzonderlijke regio's kunnen de ontwikkelingen sterk variĆ«ren.

Meer verkopen

Ook het aantal verkopen blijft aantrekken. In de eerste vijf maanden van 2014 wisselden bijna 52.000 bestaande koopwoningen van eigenaar. Dat is ruim 36 procent meer dan in dezelfde periode van vorig jaar.

Meer over huizenprijzen

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiĆ«le gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.