Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Prijsstijging koopwoningen zet door

Geplaatst op 20 jun 2014 , bijgewerkt 20 jun 2014, 10:00

Bestaande koopwoningen waren vorige maand 1,4 % duurder dan in mei 2013. Dit blijkt uit de prijsindex van het Centraal Bureau voor de Statistiek en ...

Bestaande koopwoningen waren vorige maand 1,4 % duurder dan in mei 2013. Dit blijkt uit de prijsindex van het Centraal Bureau voor de Statistiek en het Kadaster. 

In april werd de eerste prijsstijging in vijf jaar genoteerd. Toen lagen de prijzen gemiddeld 0,1 % hoger dan een jaar eerder. De prijzen van bestaande koopwoningen liggen nu al ruim een jaar op ongeveer hetzelfde niveau. Dat is het niveau van begin 2003. Ten opzichte van augustus 2008, toen de huizenprijzen een piek bereikten, bedraagt de prijsdaling 20 %.

De cijfers van het CBS en Kadaster geven een landelijk beeld van de woningmarkt. In de afzonderlijke regio's kunnen de ontwikkelingen sterk variĆ«ren.

Meer verkopen

Ook het aantal verkopen blijft aantrekken. In de eerste vijf maanden van 2014 wisselden bijna 52.000 bestaande koopwoningen van eigenaar. Dat is ruim 36 procent meer dan in dezelfde periode van vorig jaar.

Meer over huizenprijzen

Actuele onderwerpen

Vereniging Eigen Huis in de media