Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Startpunt Geldzaken biedt overzicht

Geplaatst op 24 jun 2014 , bijgewerkt 24 jun 2014, 14:30

Na de zomer start een nieuwe website: Startpunt Geldzaken. Consumenten kunnen hier online onafhankelijke informatie over geld krijgen. Startpunt Ge...

Na de zomer start een nieuwe website: Startpunt Geldzaken. Consumenten kunnen hier online onafhankelijke informatie over geld krijgen.

Startpunt Geldzaken heeft vier initiatiefnemers: Vereniging Eigen Huis, het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud), beleggersvereniging VEB en adviesorganisatie Financial Planning Standards Board Nederland (FPSB). Zij bundelen in het startpunt hun kennis over bijvoorbeeld wetgeving, arbeidsvoorwaarden, sociale zekerheid, pensioenen, arbeidsmarkt, huizenmarkt, financiële markten en erfrecht.

Een groeiende groep consumenten zoekt praktische informatie over geldzaken, volgens de vier organisaties, die ook constateren dat deze informatie nu nog te versnipperd is. Het startpunt moet drempelverlagend werken, overzicht bieden en consumenten helpen hun inkomsten en uitgaven in balans te krijgen.

Bundelen

‘Huiseigenaren worden de laatste jaren vaker geconfronteerd met financiële vraagstukken waar wij niet altijd de finesses van weten’, zegt Rob Mulder, directeur Vereniging Eigen Huis. ‘Denk aan zaken als besparen, beleggen, pensioenen en erfrecht. Daarom is het goed dat wij onze expertise bundelen met die van andere professionele organisaties. Daar kunnen woningbezitters van profiteren.’

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.