Actueel

Wat er gebeurt op de woningmarkt

Vereniging Eigen Huis houdt je graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de woningmarkt. We publiceren geregeld nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

HomeWizard wint Eigen Huis Startup Challenge

Geplaatst op 27 jun 2014 , bijgewerkt 27 jun 2014, 14:32

HomeWizard, een set waarmee draadloze apparatuur in huis met een telefoon kan worden aangestuurd, heeft de Startup Challenge van Vereniging Ei...

HomeWizard, een set waarmee draadloze apparatuur in huis met een telefoon kan worden aangestuurd, heeft de Startup Challenge van Vereniging Eigen Huis gewonnen. De tweede en derde prijs gingen naar Thermosmart en Sonte.

Een expertpanel selecteerde in mei uit 54 inzendingen 7 kanshebbers. Leden van Vereniging Eigen Huis brachten het aantal terug naar drie finalisten. De makers van Sonte, Thermosmart en HomeWizard presenteerden hun product vrijdag tijdens het finale-evenement aan honderd belangstellenden en een jury. Na de presentaties werd HomeWizard door de jury als winnaar uitgeroepen. Aan de wedstrijd is geen geldprijs verbonden, maar een mediawaarde van € 58.000 in de media van de vereniging.

Comfortabel wonen

Met de Eigen Huis Startup Challenge ging Vereniging Eigen Huis op zoek naar een product dat wonen comfortabeler maakt. In het meinummer van Eigen Huis Magazine zei Jan Wijn, verantwoordelijk voor de competitie: 'De vereniging wil eigenwoningbezit zo aantrekkelijk mogelijk maken en domotica kan daaraan bijdragen. Vereniging Eigen huis wil leden kennis laten maken met domotica, daarom kunnen ze stemmen op het idee waar zij thuis echt iets aan denken te hebben.'

Meer informatie

  • Sonte > folie dat glas in ramen en deuren met een druk op de knop transparant of ondoorzichtig maakt. De folie wordt bediend met een smartphone.
  • Thermosmart > een slimme thermostaat die met een computer of smartphone bediend kan worden. Slim gebruik van de verwarmingsketel beperkt het energieverbruik.
  • HomeWizard  > controleer en bedien apparatuur in huis met een smartphone. 

BNR nieuwsradio

Op 30 juni heeft het BNR radio programma 'Eyeopeners' de VEH Startup Challenge winnaar en de 2 andere finalisten geïnterviewd.

Luister hier het interview terug

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers