Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Proef flexwerkerhypotheek uitgebreid

Geplaatst op 07 jul 2014 , bijgewerkt 07 jul 2014, 14:27

10 duizend extra flexwerkers kunnen nu in aanmerking komen voor de perspectiefverklaring.

De proef met de perspectiefverklaring van Randstad, Obvion en Vereniging Eigen Huis wordt uitgebreid. 10 duizend extra flexwerkers kunnen nu ook in aanmerking komen voor een hypotheek.

Volgens de betrokken partijen moeten ook werknemers met een flexibel contract een hypotheek kunnen krijgen. Geldverstrekkers spelen bij de hypotheekaanvraag liever op zeker door vrijwel alleen aanvragen van mensen met een vast arbeidscontract te behandelen. Toch zijn tijdelijke contracten in de huidige arbeidsmarkt steeds meer de norm.

Volgens uitzendorganisatie Randstad, geldverstrekker Obvion en Vereniging Eigen Huis zou vooral het perspectief van de aanvrager moeten tellen bij een hypotheekaanvraag: diens opleiding, werkervaring, competenties, functie en situatie op de arbeidsmarkt. Ook als diegene geen vast contract heeft.

De organisaties onderzoeken sinds december vorig jaar of een perspectiefverklaring de kans op een hypotheek voor flexwerkers vergroot. Vooralsnog komen alleen flexwerkers in aanmerking die minimaal één jaar via Randstad zijn gedetacheerd. Met een perspectiefverklaring  kan de aanvrager vervolgens via Eigen Huis Hypotheekservice bij Obvion terecht. De proef begon met duizend geselecteerde werknemers van Randstad.

NHG

Kopers met een perspectiefverklaring kunnen zonder extra voorwaarden nu ook aanspraak maken op de Nationale Hypotheek Garantie (NHG), zolang de maximale hypotheek maar binnen de NHG-norm past. Vanaf 1 juli dit jaar is deze vastgesteld op € 265.000, inclusief kosten koper.

De proef met de perspectiefverklaring duurt nog tot 1 oktober 2014.

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers