Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Proef flexwerkerhypotheek uitgebreid

Geplaatst op 07 jul 2014 , bijgewerkt 07 jul 2014, 14:27

10 duizend extra flexwerkers kunnen nu in aanmerking komen voor de perspectiefverklaring.

De proef met de perspectiefverklaring van Randstad, Obvion en Vereniging Eigen Huis wordt uitgebreid. 10 duizend extra flexwerkers kunnen nu ook in aanmerking komen voor een hypotheek.

Volgens de betrokken partijen moeten ook werknemers met een flexibel contract een hypotheek kunnen krijgen. Geldverstrekkers spelen bij de hypotheekaanvraag liever op zeker door vrijwel alleen aanvragen van mensen met een vast arbeidscontract te behandelen. Toch zijn tijdelijke contracten in de huidige arbeidsmarkt steeds meer de norm.

Volgens uitzendorganisatie Randstad, geldverstrekker Obvion en Vereniging Eigen Huis zou vooral het perspectief van de aanvrager moeten tellen bij een hypotheekaanvraag: diens opleiding, werkervaring, competenties, functie en situatie op de arbeidsmarkt. Ook als diegene geen vast contract heeft.

De organisaties onderzoeken sinds december vorig jaar of een perspectiefverklaring de kans op een hypotheek voor flexwerkers vergroot. Vooralsnog komen alleen flexwerkers in aanmerking die minimaal één jaar via Randstad zijn gedetacheerd. Met een perspectiefverklaring  kan de aanvrager vervolgens via Eigen Huis Hypotheekservice bij Obvion terecht. De proef begon met duizend geselecteerde werknemers van Randstad.

NHG

Kopers met een perspectiefverklaring kunnen zonder extra voorwaarden nu ook aanspraak maken op de Nationale Hypotheek Garantie (NHG), zolang de maximale hypotheek maar binnen de NHG-norm past. Vanaf 1 juli dit jaar is deze vastgesteld op € 265.000, inclusief kosten koper.

De proef met de perspectiefverklaring duurt nog tot 1 oktober 2014.

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.