Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Ouderen vooral bang voor brand en inbraak

Geplaatst op 10 jul 2014 , bijgewerkt 10 jul 2014, 12:01

Senioren zijn bang voor brand, inbraken en overvallen, blijkt uit onderzoek van seniorenorganisatie Unie KBO. Terwijl het aantal inbraken het afgelo...

Senioren zijn bang voor brand, inbraken en overvallen, blijkt uit onderzoek van seniorenorganisatie Unie KBO. Terwijl het aantal inbraken het afgelopen jaar juist is gedaald.

Op de angstindex van Unie KBO staat brand met 28% op één, gevolgd door inbraak en babbeltrucs aan de deur (beide 27%). Toch is het aantal inbraken vorig jaar landelijk met 23% afgenomen. Het aantal overvallen op ouderen is in één jaar tijd gedaald van 200 in 2012 naar 176 in 2013.

Botbreuken

De angst om de botten te breken staat onder aan de lijst met 19%, terwijl dat juist de grootste bedreiging blijkt te zijn. Jaarlijks overlijden hierdoor 2500 ouderen en moeten 84.000 65-plussers na een val worden behandeld door de eerste hulp. Valpartijen kunnen worden voorkomen door schoenen te dragen met antislipzolen, het gebruik van goede verlichting en door drempels en losse kleedjes weg te halen.

Het grote veiligheidsonderzoek van Unie KBO is uitgevoerd onder 700 senioren.

Meer informatie
Inbraakpreventietips
Brand voorkomen  

Gerelateerde nieuwsberichten
Jagen op inbrekers via WhatsApp (januari 2014)

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers