Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Vertrouwen woningmarkt in de lift

Geplaatst op 14 jul 2014 , bijgewerkt 14 jul 2014, 13:26

Nederlanders zien de situatie op de woningmarkt steeds zonniger in. De Eigen Huis Marktindicator, dé thermometer van het consumentenvertrouwen in de...

Nederlanders zien de situatie op de woningmarkt steeds zonniger in. De Eigen Huis Marktindicator, dé thermometer van het consumentenvertrouwen in de woningmarkt, steeg in juni voor de achttiende maand op rij. Vooral de dalende en al zeer lage hypotheekrente draagt bij aan het optimisme.

De Eigen Huis Marktindicator steeg afgelopen maand met drie punten naar waarde 93. De laatste keer dat dit niveau werd behaald was ruim voor de crisis in april 2006. Sinds 2008 zijn de prijzen zo'n 20 % gezakt. Samen met de lage hypotheekrente maakt dat een eigen huis voor een grotere groep huishoudens bereikbaar.

Toenemende verkoop

De aanhoudende stijging van de Eigen Huis Marktindicator duidt op een toenemende huizenverkoop de komende maanden. De enige rem daarop kunnen de financieringsmogelijkheden van huishoudens zijn. Meefinanciering van restschuld is nog niet altijd mogelijk en mensen zonder vast dienstverband krijgen minder snel een hypotheek.

Meer informatie
Lees het maandbericht over de woningmarkt van Vereniging Eigen Huis

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Zo'n 150.000 huiseigenaren in Groningen hebben schade aan hun huis als gevolg van de gaswinning. Wij laten ze niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.