Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Prijs ministerie voor klimaatbestendig bouwen

Geplaatst op 23 jul 2014 , bijgewerkt 23 jul 2014, 13:33

 

Het ministerie van Infrastructuur en Milieu looft een prijs uit voor projecten die inspireren om 'klimaatbestendig en waterrobuust te denken en te handelen'. Elke opdrachtgever van projecten in Nederland kan voor De Peilstok 2014 in aanmerking komen, ook een particulier.

Op de website over de prijs schrijft het ministerie dat een goede kwaliteit van de leefomgeving onder druk staat door zwaardere regen, langduriger droogte en meer warme dagen. Dat zorgt voor schade aan gebouwen en de inrichting van de openbare ruimte, en heeft gevolgen voor de gezondheid, kwaliteit van de leefomgeving en de economie. Door hier iets aan te doen, kan de kwaliteit van de leefomgeving verbeteren en kunnen toekomstige maatschappelijke kosten vermeden worden.

Woningen en winkels droog

Het gaat om projecten die er bijvoorbeeld voor zorgen dat woningen en winkels droog blijven na hevige regen, ondanks al het water op straat. Dat verkeers-, afvalwater-, drinkwater- en elektriciteitsinfrastructuren blijven functioneren bij overstromingen, veel regen, aanhoudende droogte, een hittegolf of andere weersomstandigheden.
Klimaatbestendigheid is niet hetzelfde als duurzaamheid. 'We zijn op zoek naar voorbeelden die tonen hoe je om kunt gaan met de steeds extremere veranderingen in het klimaat', zo staat er.

Inschrijven kan tot 1 september. Prijswinnaars worden bekendgemaakt op 9 oktober 2014.

Meer informatie
De Peilstok 2014

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiĆ«le gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.