Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Subsidie tegen geluidsoverlast windmolens

Geplaatst op 30 jul 2014 , bijgewerkt 30 jul 2014, 12:46

Huishoudens die geluidsoverlast ondervinden van windmolens, kunnen subsidie krijgen om hun huis daartegen te isoleren. Dit maakte staatssecretaris W...

Huishoudens die geluidsoverlast ondervinden van windmolens, kunnen subsidie krijgen om hun huis daartegen te isoleren. Dit maakte staatssecretaris Wilma Mansveld van Infrastructuur en Milieu bekend. 

In 2011 is de nieuwe geluidsnorm voor windmolens bepaald. Huizen die voor die tijd een windmolen in de buurt geplaatst kregen die deze geluidsnorm overschrijdt, komen in aanmerking voor de subsidie. In totaal gaat het om zo'n vierhonderd woningen.

Subsidieregeling

Het ministerie trekt maximaal € 6,4 miljoen uit voor de subsidieregeling, die op 1 januari 2016 ingaat. De subsidieregeling wordt nog uitgewerkt. Daarna wordt duidelijk waar huiseigenaren zich kunnen melden om aanspraak te maken op de subsidie.

Meer informatie
over windenergie
de Energiesubsidiewijzer

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers