Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Subsidie tegen geluidsoverlast windmolens

Geplaatst op 30 jul 2014 , bijgewerkt 30 jul 2014, 12:46

Huishoudens die geluidsoverlast ondervinden van windmolens, kunnen subsidie krijgen om hun huis daartegen te isoleren. Dit maakte staatssecretaris W...

Huishoudens die geluidsoverlast ondervinden van windmolens, kunnen subsidie krijgen om hun huis daartegen te isoleren. Dit maakte staatssecretaris Wilma Mansveld van Infrastructuur en Milieu bekend. 

In 2011 is de nieuwe geluidsnorm voor windmolens bepaald. Huizen die voor die tijd een windmolen in de buurt geplaatst kregen die deze geluidsnorm overschrijdt, komen in aanmerking voor de subsidie. In totaal gaat het om zo'n vierhonderd woningen.

Subsidieregeling

Het ministerie trekt maximaal € 6,4 miljoen uit voor de subsidieregeling, die op 1 januari 2016 ingaat. De subsidieregeling wordt nog uitgewerkt. Daarna wordt duidelijk waar huiseigenaren zich kunnen melden om aanspraak te maken op de subsidie.

Meer informatie
over windenergie
de Energiesubsidiewijzer

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Zo'n 150.000 huiseigenaren in Groningen hebben schade aan hun huis als gevolg van de gaswinning. Wij laten ze niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.