Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

ACM onderzoekt energieveilingen

Geplaatst op 01 aug 2014 , bijgewerkt 01 aug 2014, 13:49

De Autoriteit Consument en Markt onderzoekt de werking van energieveilingen. De kartelwaakhond wil nagaan of deze veilingen en collectieve inkoopreg...

De Autoriteit Consument en Markt onderzoekt de werking van energieveilingen. De kartelwaakhond wil nagaan of deze veilingen en collectieve inkoopregelingen aan de verwachtingen voldoen en of de concurrentie tussen energieleveranciers niet wordt beperkt.

Donderdag 31 juli meldde RTL Nieuws dat de winnaars van de energieveilingen of collectieve inkoopregelingen niet altijd het voordeligste bod doen. Vaak wordt door de organisatoren en deelnemers van dergelijke acties vooraf een kortingspercentage bepaald. Energiebedrijven met een lager bod staan dan buitenspel.

Ook Vereniging Eigen Huis organiseert een collectieve inkoop energie. De vereniging houdt zich daarbij altijd aan de bestaande regelgeving en is transparant over haar werkwijze.

Meer informatie
Vragen en antwoorden over de Collectieve Inkoop Energie van Vereniging Eigen Huis

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers