Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Explosieve vraag naar nieuwbouw

Geplaatst op 13 aug 2014 , bijgewerkt 13 aug 2014, 22:00

In de eerste zeven maanden van 2014 zijn ruim 12.000 nieuwbouwwoningen verkocht, 52% meer dan een jaar eerder. Dat heeft de NVB, Vereniging voor ont...

In de eerste zeven maanden van 2014 zijn ruim 12.000 nieuwbouwwoningen verkocht, 52% meer dan een jaar eerder. Dat heeft de NVB, Vereniging voor ontwikkelaars & bouwondernemers, gisteren bekend gemaakt.

De organisatie verwacht dat het herstel op de woningmarkt doorzet.  NVB-directeur Rietdijk denkt dat het aantal verkochte nieuwbouwwoningen in heel 2014 uitkomt op 22.000.

Een positieve ontwikkeling weliswaar, toch benadrukt de NVB dat de markt nog lang niet volledig is hersteld. De woningverkopen van ontwikkelaars en bouwers zijn nog altijd flink lager dan in de jaren voor de crisis. Toen werden jaarlijks rond de 40.000 woningen verkocht.

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers