Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Explosieve vraag naar nieuwbouw

Geplaatst op 13 aug 2014 , bijgewerkt 13 aug 2014, 22:00

In de eerste zeven maanden van 2014 zijn ruim 12.000 nieuwbouwwoningen verkocht, 52% meer dan een jaar eerder. Dat heeft de NVB, Vereniging voor ont...

In de eerste zeven maanden van 2014 zijn ruim 12.000 nieuwbouwwoningen verkocht, 52% meer dan een jaar eerder. Dat heeft de NVB, Vereniging voor ontwikkelaars & bouwondernemers, gisteren bekend gemaakt.

De organisatie verwacht dat het herstel op de woningmarkt doorzet.  NVB-directeur Rietdijk denkt dat het aantal verkochte nieuwbouwwoningen in heel 2014 uitkomt op 22.000.

Een positieve ontwikkeling weliswaar, toch benadrukt de NVB dat de markt nog lang niet volledig is hersteld. De woningverkopen van ontwikkelaars en bouwers zijn nog altijd flink lager dan in de jaren voor de crisis. Toen werden jaarlijks rond de 40.000 woningen verkocht.

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiĆ«le gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.