Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Kabinet verlengt schenkingsvrijstelling niet

Geplaatst op 15 aug 2014 , bijgewerkt 15 aug 2014, 14:04

Het kabinet is niet van plan de verruimde schenkingsvrijstelling te verlengen. Dat laat minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem vrijdag weten. ...

Het kabinet is niet van plan de verruimde schenkingsvrijstelling te verlengen. Dat laat minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem vrijdag weten.

Tot 1 januari 2015 mag € 100.000 belastingvrij worden geschonken, zolang het geld bestemd is voor de aankoop of verbouwing van een woning. Ook mag de schenking worden gebruikt voor de aflossing van een hypotheek of de afbetaling van een restschuld.

Volgens Dijsselbloem is de verruimde schenkingsvrijstelling 'echt bedoeld als kickstart voor de woningmarkt, maar blijft het een eenmalige maatregel'.

Eerder deze week pleitte onder meer de Nederlandse Verenging van Makelaars (NVM) voor verlenging van de maatregel. Sinds de invoering ervan in oktober 2013 maakten zo'n 50.000 mensen gebruik van de verruimde schenkingsvrijstelling. Volgens de makelaarsorganisatie heeft de maatregel een positief effect op de woningmarkt. Deze heeft nog steeds steun nodig, ondanks het toegenomen aantal verkooptransacties en de toegenomen huizenprijzen in de afgelopen maanden, zo stelde de NVM. 

Meer informatie
NVM: verleng schenkingsvrijstelling

Lees meer over financiële veranderingen in 2015

Actuele onderwerpen

Vereniging Eigen Huis in de media