Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Energieleverancier lokt klant met laag energietarief

Geplaatst op 27 aug 2014 , bijgewerkt 27 aug 2014, 06:46

Energieleveranciers verleiden consumenten met lage energietarieven, maar brengen vervolgens hoge vastrechtkosten in rekening. Daardoor loont een ove...

Energieleveranciers verleiden consumenten met lage energietarieven, maar brengen vervolgens hoge vastrechtkosten in rekening. Daardoor loont een overstap niet altijd, blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond.

De Consumentenbond bekeek de vastrechtkosten van tien grote energieleveranciers. Uit de inventarisatie blijkt dat de leveranciers met lage energietarieven vaak hoge vastrechtkosten rekenen. De Nederlandse Energiemaatschappij rekent de hoogste vastrechtkosten voor een eenjarig contract met vaste tarieven voor stroom en gas: € 168. Greenchoice is met € 49 de goedkoopste.

Vastrechtkosten zijn een soort abonnementskosten huishoudens jaarlijks betalen voor de dienstverlening van de energieleverancier. Leveranciers mogen zelf bepalen hoe hoog deze kosten zijn.

Brief van Vereniging Eigen Huis

Vereniging Eigen Huis heeft onlangs een brief aan minister Kamp (Economische Zaken) gestuurd. 'De vereniging pleit voor een uniforme energierekening met een vaste terminologie en een vaste structuur. Zo zijn rekeningen controleerbaar en te vergelijken. Ook het aanbod van energieleveranciers en de voorschotnota's moeten volgens een uniforme indeling worden opgesteld. Op die manier kunnen huishoudens niet worden misleid,' zegt Claudia Umlauf, beleidsadviseur bij Vereniging Eigen Huis.

Meer informatie
Energieprijzenvergelijker
Collectieve Inkoop Energie
Uitleg over de energierekening

Gerelateerde nieuwsberichten
Energiebedrijven weinig klantvriendelijk (26 augustus 2014)
ACM: stroomprijzen zijn te onduidelijk (13 augustus 2014)

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.