Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Nederlander heeft moeite met hypotheekjargon

Geplaatst op 28 aug 2014 , bijgewerkt 28 aug 2014, 07:00

Ruim 40 procent van de Nederlanders die wel eens een hypotheek hebben afgesloten, begrijpt de hypotheektermen niet goed. Dat blijkt uit onderzoek van bemiddelaar De Hypotheker onder duizend Nederlanders.

‘Bereidstellingsprovisie’ is het meest onbekende woord op het gebied van hypotheken. Een kwart van de ondervraagden heeft daar wel eens van gehoord, maar weet niet wat het betekent. En 55 procent kent deze term zelfs helemaal niet.
Op de tweede plaats van onbekende woorden staat ‘splitsingsakte’. Circa 23 procent weet niet wat de term betekent, en 38 procent heeft er zelfs nog nooit van gehoord.

Begrippenlijst

Op de website van Vereniging Eigen Huis staat een begrippenlijst, op de pagina Hypotheekofferte. Daarin staat de betekenis van diverse moeilijke woorden die in hypotheekoffertes voorkomen.

Hypotheekofferte / begrippenlijst
Nieuwsbericht De Hypotheker

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Zo'n 150.000 huiseigenaren in Groningen hebben schade aan hun huis als gevolg van de gaswinning. Wij laten ze niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.