Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Nederlander heeft moeite met hypotheekjargon

Geplaatst op 28 aug 2014 , bijgewerkt 28 aug 2014, 07:00

Ruim 40 procent van de Nederlanders die wel eens een hypotheek hebben afgesloten, begrijpt de hypotheektermen niet goed. Dat blijkt uit onderzoek van bemiddelaar De Hypotheker onder duizend Nederlanders.

‘Bereidstellingsprovisie’ is het meest onbekende woord op het gebied van hypotheken. Een kwart van de ondervraagden heeft daar wel eens van gehoord, maar weet niet wat het betekent. En 55 procent kent deze term zelfs helemaal niet.
Op de tweede plaats van onbekende woorden staat ‘splitsingsakte’. Circa 23 procent weet niet wat de term betekent, en 38 procent heeft er zelfs nog nooit van gehoord.

Begrippenlijst

Op de website van Vereniging Eigen Huis staat een begrippenlijst, op de pagina Hypotheekofferte. Daarin staat de betekenis van diverse moeilijke woorden die in hypotheekoffertes voorkomen.

Hypotheekofferte / begrippenlijst
Nieuwsbericht De Hypotheker

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers