Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

NAM onderzoekt 50.000 panden Groningen

Geplaatst op 03 sep 2014 , bijgewerkt 03 sep 2014, 11:40

De Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) onderzoekt van vijftigduizend panden in het Groningse aardbevingsgebied of en in welke mate ze moete...

De Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) onderzoekt van vijftigduizend panden in het Groningse aardbevingsgebied of en in welke mate ze moeten worden verstevigd. Dat stelt een woordvoerder van de NAM na berichtgeving van RTV Noord.

Hoeveel woningen en gebouwen in Noordoost-Groningen precies moeten worden aangepakt, moet in de loop der tijd blijken. Dit jaar maakt de NAM volgens de woordvoerder een start met de versteviging van een zestal woningen. Komend jaar volgen nog tientallen gebouwen, in 2016 honderden, gevolgd door nog eens duizenden in de jaren erna.

De operatie betreft woningen, en gebouwen met een belangrijke functie, zoals ziekenhuizen, verzorgingshuizen en brandweerkazernes. Als de panden niet worden verstevigd, lopen bewoners en bezoekers bij aardbevingen het risico op letsel.

500 miljoen

Het aardbevingsbestendig maken van de huizen en gebouwen wordt de eerste jaren bekostigd uit de 500 miljoen euro die minister Kamp ervoor beschikbaar stelde. Het geld komt uit de pot van 1,2 miljard euro die in januari aan het aardbevingsgebied is toegezegd.

Maandag 1 september werd de Groningse plaats Froombosch getroffen door twee aardbevingen: een van 2,6 op de schaal van Richter en een met een kracht van 1,6. De laatste jaren nemen de aardbevingen in het gaswinningsgebied in kracht en aantal toe. De zwaarste was in augustus 2012 in Loppersum en had een kracht van 3,6 op de schaal van Richter.

Meer informatie

dossier aardbevingen Groningen

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.