Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Aantal nieuwe hypotheken blijft stijgen

Geplaatst op 04 sep 2014 , bijgewerkt 04 sep 2014, 08:30

In augustus 2014 verwerkte het Hypotheken Data Netwerk (HDN) ongeveer 15.500 unieke hypotheekaanvragen. Dat is circa 40 % meer dan in augustus vorig jaar.

In de eerste acht maanden van 2014 zijn inmiddels 126.600 unieke hypotheekaanvragen verzonden via HDN. Dat is 45 % meer dan in dezelfde periode in 2013. En 48 % meer dan in 2012.

HDN verwerkt ongeveer 70 % van alle hypotheekaanvragen die adviseurs naar geldverstrekkers sturen. Daarmee is HDN een goede graadmeter voor ontwikkelingen in de hypotheekmarkt. Vanwege seizoensinvloeden wordt het aantal hypotheekaanvragen meestal vergeleken met dezelfde periode in het voorgaande jaar.

Nieuwsbericht HDN
Meer over hypotheken

 

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers