Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Extra aandacht voor echtscheiding

Geplaatst op 11 sep 2014 , bijgewerkt 11 sep 2014, 11:00


Vrijdag 12 september is de ‘Dag van de scheiding’. Met dit initiatief wil de vereniging van Familierecht Advocaten Scheidingsmediators (vFAS) de aandacht vestigen op echtscheiding.

Vereniging Eigen Huis besteedt in september ook extra aandacht aan dit onderwerp, aangezien een relatiebreuk voor huiseigenaren allerlei financiële, fiscale en juridische consequenties heeft.

Op woensdag 24 september om 20.00 uur organiseert de vereniging het online seminar 'Scheiden en een eigen huis'. Daarin geven deskundigen gerichte adviezen. Het is ook mogelijk om online anoniem vragen te stellen, via de chatfunctie. Deelname is gratis, maar vooraf aanmelden is noodzakelijk.

In het septembernummer van Eigen Huis Magazine staat bovendien het artikel ‘Bij elkaar blijven voor de hypotheek’. Daarin geven professionals en ervaringsdeskundigen adviezen die de schade kunnen beperken.

Een op de drie Nederlandse huwelijken eindigt in echtscheiding, gemiddeld na circa vijftien jaar. Jaarlijks gaan 33.000 gehuwde stellen en circa 60.000 samenwonende paren uit elkaar.

Meer informatie
Aanmelden voor online seminar van 24 september
Bij elkaar blijven voor de hypotheek (pdf)
Meer over relatiebreuk en woningbezit

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.