Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Extra aandacht voor echtscheiding

Geplaatst op 11 sep 2014 , bijgewerkt 11 sep 2014, 11:00


Vrijdag 12 september is de ‘Dag van de scheiding’. Met dit initiatief wil de vereniging van Familierecht Advocaten Scheidingsmediators (vFAS) de aandacht vestigen op echtscheiding.

Vereniging Eigen Huis besteedt in september ook extra aandacht aan dit onderwerp, aangezien een relatiebreuk voor huiseigenaren allerlei financiële, fiscale en juridische consequenties heeft.

Op woensdag 24 september om 20.00 uur organiseert de vereniging het online seminar 'Scheiden en een eigen huis'. Daarin geven deskundigen gerichte adviezen. Het is ook mogelijk om online anoniem vragen te stellen, via de chatfunctie. Deelname is gratis, maar vooraf aanmelden is noodzakelijk.

In het septembernummer van Eigen Huis Magazine staat bovendien het artikel ‘Bij elkaar blijven voor de hypotheek’. Daarin geven professionals en ervaringsdeskundigen adviezen die de schade kunnen beperken.

Een op de drie Nederlandse huwelijken eindigt in echtscheiding, gemiddeld na circa vijftien jaar. Jaarlijks gaan 33.000 gehuwde stellen en circa 60.000 samenwonende paren uit elkaar.

Meer informatie
Aanmelden voor online seminar van 24 september
Bij elkaar blijven voor de hypotheek (pdf)
Meer over relatiebreuk en woningbezit

Actuele onderwerpen

Vereniging Eigen Huis in de media