Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Meeste inbraken in Zandvoort

Geplaatst op 11 sep 2014 , bijgewerkt 11 sep 2014, 12:04

De gemeente Zandvoort is het inbraakgevoeligst als je het afzet tegen het aantal huishoudens. Dit blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Het bureau maakte een analyse van het aantal inbraken sinds maart van dit jaar. In Zandvoort is in die periode 71 keer ingebroken, wat neerkomt op 8,62 inbraken per 1.000 huishoudens. Ook in Rozendaal (6,3 per 1.000 huishoudens), Weert en Baarle-Nassau (beide 5,94) is relatief veel ingebroken. Het landelijk gemiddelde ligt op 2,83 inbraken per 1.000 huishoudens. Van de grote gemeenten heeft Utrecht relatief de meeste inbraken, namelijk 4,46 per 1.000 huishoudens. Op Vlieland en Schiermonnikoog werd het afgelopen half jaar helemaal niet ingebroken.

Bang

Steeds meer Nederlanders zijn overigens  bang dat er bij hun wordt ingebroken. In 2008 dacht nog 8,4 procent dat de kans op een inbraak in hun huis groot of heel groot was, in 2013 was dat opgelopen tot 12,1 procent. Dat is ongeveer 1,7 miljoen mensen. Vooral ouderen en plattelandsbewoners zijn banger geworden.

De angst is toegenomen, maar het aantal werkelijke inbraken niet, meldt het CBS. Volgens het bureau zijn mensen mogelijk banger geworden doordat er meer aandacht is voor criminaliteit.

Meer informatie
Zo voorkomt u een inbraak

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers