Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Meeste inbraken in Zandvoort

Geplaatst op 11 sep 2014 , bijgewerkt 11 sep 2014, 12:04

De gemeente Zandvoort is het inbraakgevoeligst als je het afzet tegen het aantal huishoudens. Dit blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Het bureau maakte een analyse van het aantal inbraken sinds maart van dit jaar. In Zandvoort is in die periode 71 keer ingebroken, wat neerkomt op 8,62 inbraken per 1.000 huishoudens. Ook in Rozendaal (6,3 per 1.000 huishoudens), Weert en Baarle-Nassau (beide 5,94) is relatief veel ingebroken. Het landelijk gemiddelde ligt op 2,83 inbraken per 1.000 huishoudens. Van de grote gemeenten heeft Utrecht relatief de meeste inbraken, namelijk 4,46 per 1.000 huishoudens. Op Vlieland en Schiermonnikoog werd het afgelopen half jaar helemaal niet ingebroken.

Bang

Steeds meer Nederlanders zijn overigens  bang dat er bij hun wordt ingebroken. In 2008 dacht nog 8,4 procent dat de kans op een inbraak in hun huis groot of heel groot was, in 2013 was dat opgelopen tot 12,1 procent. Dat is ongeveer 1,7 miljoen mensen. Vooral ouderen en plattelandsbewoners zijn banger geworden.

De angst is toegenomen, maar het aantal werkelijke inbraken niet, meldt het CBS. Volgens het bureau zijn mensen mogelijk banger geworden doordat er meer aandacht is voor criminaliteit.

Meer informatie
Zo voorkomt u een inbraak

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiĆ«le gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.