Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Pensioenfondsen betreden hypotheekmarkt

Geplaatst op 19 sep 2014 , bijgewerkt 19 sep 2014, 12:08

Drie pensioenfondsen steken ruim € 2 miljard in de Nederlandse hypotheekmarkt. Munt Hypotheken biedt vanaf vrijdag via onafhankelijke adviseurs, waaronder Eigen Huis Hypotheekservice, woningfinancieringen aan met geld van de pensioenfondsen.

Munt Hypotheken wil marktaandeel veroveren met scherpe tarieven op langlopende rentes. Het geld voor de hypotheken is afkomstig van het Pensioenfonds Metaal en Techniek, Pensioenfonds Hoogovens en het pensioenfonds voor grafische bedrijven.

Hypotheken zijn voor institutionele beleggers zoals pensioenfondsen erg interessant door het hoge rendement en het beperkte risico, stelt Munt Hypotheken. Nu de banken steeds strengere voorwaarden hanteren, groeit de vraag vanuit de samenleving naar geld uit andere bronnen.

Vereniging Eigen Huis is blij met de komst van een nieuwe speler op de hypotheekmarkt. De vereniging hoopt dat door de toenemende concurrentie hypotheken ruimer beschikbaar en goedkoper worden.

Meer informatie
Lees meer over hypotheken

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Zo'n 150.000 huiseigenaren in Groningen hebben schade aan hun huis als gevolg van de gaswinning. Wij laten ze niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.