Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

'Meld urgente gevallen gasschade'

Geplaatst op 25 sep 2014 , bijgewerkt 25 sep 2014, 07:31

Vereniging Eigen Huis roept Groningers die schade ondervinden van de gaswinning op zich te melden. De vereniging stelt een urgentielijst op van schadegevallen die met spoed moeten worden gerepareerd.

De urgentielijst moet de Tweede Kamer een beter inzicht geven in de afwikkeling van de schade veroorzaakt door de gaswinning in de provincie Groningen. Ondanks de rooskleurige cijfers die minister Kamp afgelopen zomer aan de Kamer prestenteerde, blijkt de schadeafhandeling door de NAM nog vaak problemen op te leveren. Het lijkt erop dat vooral kleine, eenvoudige schades worden afgehandeld, maar dat complexere gevallen veel gedoe opleveren.

Al dan niet bewust worden bewoners van het gaswinningsgebied met schade aan hun woningen nodeloos aan het lijntje gehouden, onder druk gezet of bij voorbaat ontmoedigd een schadeafhandelingstraject in te gaan.

Volgens Vereniging Eigen Huis is veel over de gevolgen van de Groningse gaswinning gepraat, maar wordt nauwelijks concrete vooruitgang geboekt. Met de urgentielijst wil de vereniging dat er vaart wordt gezet achter een goede schadeafwikkeling waarbij de bewoner centraal wordt gesteld en niet de procedure.

Meer informatie
Naar de Urgentielijst
Lees het persbericht van Vereniging Eigen Huis
Lees de brief van de vereniging aan de Tweede Kamer
Lees de brief van de vereniging aan de Dialoogtafel Groningen

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiĆ«le gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.