Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

'Meld urgente gevallen gasschade'

Geplaatst op 25 sep 2014 , bijgewerkt 25 sep 2014, 07:31

Vereniging Eigen Huis roept Groningers die schade ondervinden van de gaswinning op zich te melden. De vereniging stelt een urgentielijst op van schadegevallen die met spoed moeten worden gerepareerd.

De urgentielijst moet de Tweede Kamer een beter inzicht geven in de afwikkeling van de schade veroorzaakt door de gaswinning in de provincie Groningen. Ondanks de rooskleurige cijfers die minister Kamp afgelopen zomer aan de Kamer prestenteerde, blijkt de schadeafhandeling door de NAM nog vaak problemen op te leveren. Het lijkt erop dat vooral kleine, eenvoudige schades worden afgehandeld, maar dat complexere gevallen veel gedoe opleveren.

Al dan niet bewust worden bewoners van het gaswinningsgebied met schade aan hun woningen nodeloos aan het lijntje gehouden, onder druk gezet of bij voorbaat ontmoedigd een schadeafhandelingstraject in te gaan.

Volgens Vereniging Eigen Huis is veel over de gevolgen van de Groningse gaswinning gepraat, maar wordt nauwelijks concrete vooruitgang geboekt. Met de urgentielijst wil de vereniging dat er vaart wordt gezet achter een goede schadeafwikkeling waarbij de bewoner centraal wordt gesteld en niet de procedure.

Meer informatie
Naar de Urgentielijst
Lees het persbericht van Vereniging Eigen Huis
Lees de brief van de vereniging aan de Tweede Kamer
Lees de brief van de vereniging aan de Dialoogtafel Groningen

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers